Klassikko HJK vs HAKA! – Katse Veikkausliigaan

Klubilla riittää vipinä pelikentillä seuraavankin viikon aikana, kun juuri kotimaahan palannut miehistö saa lauantaina Veikkausliigassa vastaansa FC Hakan. Klassikkoa seuraa Mestarien liigan karsinnan toisen kierroksen toinen osa heti tiistaina.

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jair Silva

HJK vs FC Haka
La 24.7.2021 klo 17:00
Bolt Arena

Klassikko! – HJK vs Haka liput myynnissä »

Veikkausliiga jatkuu viikonloppuna kuuden ottelun voimin. HJK:n johto pienessä suvannossa purjehtivan FC Interin ohi kakkoseksi kivunneeseen KuPSiin on ennen perjantaista sunnuntaihin kestävää sarjakierrosta kuusi pistettä, johon ero kutistui edelliskierroksella AC Oululle kärsityn yllätystappion myötä.

– Pelit tulevat tällä hetkellä nopealla tahdilla, joten välipäivät kuluu palautellessa. Toisaalta uskon kuitenkin jokaisen tässä mukana olevan ajattelevan, että pelaaminen on tässä hommassa parasta. Olen varma, että olemme taas huomenna valmiita näyttämään, miksi olemme pelanneet ensimmäisen puoliskon niin kovassa pistetahdissa, kertoo päävalmentaja Toni Koskela.

HJK on voittanut tällä kaudella kaikki kotikentällään Bolt Arenalla pelaamansa ottelut, ja omaa muutenkin hyvät lähtökohdat pistepottinsa kasvattamiseen lauantaina. Pelituntumaa löytyy yllin kyllin, ja historiankirjat kertovat Hakan viimeisimmän vierasvoiton HJK:sta täyttäneen vastikään 13 vuotta. Haka kävi hakemassa pisteet Klubilta viimeksi 13.7.2008 maalein 2-1.

Koskilaisten sijoitus sarjassa on kymmenes, eli sama kuin viime kauden päätteeksi. Viimeksi joukkueet kohtasivat Valkeakoskella kesäkuun alussa, jolloin Klubi oli David Brownen ja Luís Henriquen osumilla parempi 2-1. Tuosta ottelusta alkoi myös Hakan tällä hetkellä seitsemän ottelun mittainen voitoton putki.

Vierailijan valopilkut ovat viime aikoina olleet harvassa, ellei kohtuullisen pitävää puolustusta sellaiseksi lasketa. Heinäkuun aikana hyökkäyspelinsä kanssa tuskaillut Haka on pelannut kolme liigaottelua, eikä ole niissä onnistunut tekemään yhtään maalia. Toisaalta omiinkaan ei ole neljään viimeiseen peliin mahtunut kuin kolme takaiskua. Edellisessä ottelussaan Haka kävi hakemassa Kotkasta arvokkaan vieraspisteen maalittomaan 0-0 päättyneestä ottelusta.

– Haka on hieman muokannut pelaamistaan talven suuntaan ja he pyrkivät prässäämään korkelta suhteellisen miesorientoituneesti ja hyökkäyssuuntaan he luottavat vahvasti Yarteyn osaamiseen, kertoo Koskela.

Klubi sen sijaan on onnistunut maalinteossa jokaisessa ottelussaan sitten toukokuun alkupuolen kahden KuPS-pelinsä. Roope Riskin maalijyvä on ollut kohdillaan sekä kotimaan että Mestarien liigan otteluissa. Ensimainitussa mies on maalannut neljästi ja jälkimmäisessäkin vastustajan maaliverkko on löytynyt kaikissa kolmessa ottelussa. Riskin maali Malmö FF:ää vastaan keskiviikkona pitää Klubin hyvin pelissä myös Mestarien liigan tiistaina jatkuvassa karsinnassa.

Liigaklassikko HJK-Haka lauantaina 24.7. kello 17:00 Bolt Arenalla!

Tule otteluun HJK:n lippukaupan liput.hjk.fi kautta tai katso kotikatsomosta käsin Ruudun välityksellä.

HJK Eurovip 2021 1920x500