Klassikko kamppaillaan maanantaina – HJK:n Kansikas odottaa arvaamatonta Hakaa

Ottelu Hakaa vastaan on HJK:lle kauden toinen. Ensimmäisessä ottelussaan hallitseva mestari latoi Kuopiossa KuPS:n verkkoon peräti viisi maalia. Oma puolustus piti erinomaisesti, sitä mieltä on myös HJK:n vasempana puolustajana urakoiva Tuomas Kansikas. Hänen mukaansa tunnelma joukkueessa on pysynyt loistavana.

– Perjantaina harjoittelimme pienessä rae- ja räntäsateessa, mutta tunnelma oli kuitenkin rento ja iloinen. Kotiavausta on tietenkin odotettu, ja edellinen ottelu – niin hyvä kuin se olikin – on unohdettu, Tuomas Kansikas kertoo.

HJK:n ja Hakan ottelut ovat vuosien saatossa olleet äärimmäisen viihdyttäviä. Tuoreessa muistissa monella on viime vuoden kohtaaminen Finnair Stadiumilla. Tuolloin ottelu päättyi vauhdikkaan pelin jälkeen 3-3 -pistejakoon.

Tälle vuodelle Haka on kokenut melkoisen suuria muutoksia, eikä HJK:kaan ole täysin sama. Erityisesti Hakan hyökkäyskalusto on muuttunut. Katsojat seuraavat varmasti HJK-kasvattia ja HJK:n liigajoukkueessa aikaisemmin pelannutta Jukka Santalaa, jolle siunaantuu varmasti näyttöpaikka entistä seuraansa vastaan. Kansikkaan mukaan HJK-puolustus seuraa tarkasti JJK:sta Hakaan siirtynyttä korealaiskärki Namia.

– Hakassa on monta mielenkiintoista nimeä ja Nam on kiistatta yksi niistä. Hän on nopea, taitava ja arvaamaton.

Vaikka joukkueet ovat muuttuneet, HJK-laisille Klassikon ainekset ovat silti ilmassa.

– Pelaajien vaihtuminen kuuluu lajiin, mutta on myönnettävä, että seurojen välillä nämä ottelut herättävät aina suuria tunteita. Maanantai ei varmastikaan poikkea siitä.

HJK:n joukkueessa muutoksia ei ole tapahtunut, ja maanantain peliin joukkue lähtee pitkälti samoilla eväillä kuin reilu viikko sitten Kuopiossa.

– Se tarkoittaa iloista ja aktiivista peliä; Koko joukkueen osallistumista hyökkäyspeliin ja puolustuspeliin. Joukkueen energia on pysynyt yllä, ja se on todella hyvä merkki, Kansikas sanoo.

HJK-Haka maanantaina 26.4. klo 20.30 URHO

Osta liput täältä