Klubi 04: HIFK ratkaisi paikalliskamppailun toisen puoliajan osumilla

HIFK vs KLUBI 04 2-0 (0-0)

Klubi lähti otteluun kahden pelin pisteputkessa, kun JJK:n kustannuksella irronnutta avausvoittoa seurasi maaliton tasapeli Kotkasta KTP:n vieraana.

Avauskokoonpanossa nähtiin kolme muutosta edellisestä ottelusta, kun Saikou Ceesay, Samuel Tammivuori ja Santeri Väänänen palasivat avaukseen.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja peli aaltoili päästä toiseen. Ensimmäisenä laukaustaan kokeili Klubin Kevin Kouassivi-Benissan, mutta laiturin veto painui reippaasti yli. Seuraava paikka siunaantui Ykkösen maalipörssiä neljällä osumalla johtavalle HIFK:n Pekka Sihvolalle, mutta maaliruiskun pusku suuntautui yli Klubin maalin.

HIFK sai kovan paineen päälle, kun ensimmäinen puolisko oli puolivälissä. Isännät loivat monta vetopaikkaa lyhyessä ajassa, mutta Klubi-puolustus ehti blokkaamaan vedot, maalivahti Rasmus Leislahti viimeisenä lukkonaan.

Isäntien vyörytys jatkui ja Klubi oli hetken aikaa vaikeuksissa pelinavaamisensa kanssa. Maltillinen puolustustyöskentely kuitenkin tylsytti lopulta HIFK:n rynnistyksen.

Ensimmäisen puoliskon viimeisellä kympillä Klubi saikin pelinsä taas kulkemaan, mutta tekopaikkoja ei kuitenkaan syntynyt.

Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

HIFK aloitti toisen puoliajan ryminällä. Isännät vyöryttivät kolme perättäistä tekopaikkaa, mutta pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään Klubin maaliin. Paras paikka aukesi Antti Ulmaselle, jonka pusku suuntautui ohi maalin.

Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun toista jaksoa oli takana reilut kymmenen minuuttia. Ceesay otettiin vaihtoon ja kentälle tuli Jean Mabinda Kinzumba. Vain viisi minuuttia tästä, ja Tammivuori vaihdetiin Calvin Nsomboon.

Käynnissä oli 67. peliminuutti, kun HIFK iski ottelun avausmaalin. Fernando Cozar pääsi onnistuneen prässäyksen jälkeen vetopaikkaan, ja vaihdosta sisään tullut peluri laukoi pallon tarkasti tolpan kautta ohi voimattoman Leislahden.

Takaiskun jälkeen Klubi sai jälleen juonesta paremmin kiinni, ja HIFK oli pakotettu rikkomaan jatkuvasti. Isäntien hyvin pelannut puolustus ei kuitenkaan päästänyt Klubia tekopaikoille.

Viimeinen kymppi oli jo käynnissä, kun Klubi suoritti viimeisen vaihtonsa. Julius Tauriainen teki keskikentällä tilaa Mohammad Ahmadille.

Ottelun varsinainen peliaika oli kääntymässä jo viimeiselle minuutille, kun HIFK iski lopullisen naulan arkkuun. HIFK liikutti palloa näyttävästi Klubin päädyssä, ja lopulta Otto-Pekka Jurvainen pääsi iskemään pallon takatolpalta tyhjään rysään.

Vielä lisäajalla Jurvainen pääsi koittamaan maalintekoa toistamiseen, mutta Leislahti nyrkkeili läheltä lähteneen vedon väljemmille vesille.

Kun lisäosumia ei Telia 5G Areenalla nähty kirjattiin lopputulos 2-0 HIFK:n hyväksi.

Tappion myötä Klubi 04 tippui sarjataulukossa yhdeksänneksi, mutta tasaisessa sarjassa erot ovat edelleen hyvin maltilliset.

Klubi 04 pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu AC Oulu. Ottelu alkaa Telia 5G Areenalla kello 18:30. Liput Tiketistä.