Klubi 04: Klubi 04 ja HIFK kohtaavat kauden toisessa paikalliskamppailussa

Ykkösen viimeiselle sijalle jäänyt Klubi 04 lähtee hakemaan täyttä pistepottia peräti 12 voitottoman ottelun jälkeen. Helppoa se ei kuitenkaan tule torstaina olemaan, kun vastaan Telia 5G Areenalle asettuu rakas paikallisvastustaja HIFK.

Kesäkuussa Klubi ajautui pahimmillaan peräti viiden pelin tappiokierteeseen, josta joukkue kuitenkin korjasi suuntansa heinäkuussa. Neljä perättäistä tasapeliä tuli tarpeeseen nuorelle joukkueelle, mutta voittamiseen asti olisi kaivattu vielä pari pykälää lisää.

Erityisesti maalinteko on ollut toistaiseksi hankalaa, sillä Klubi on onnistunut iskemään toistaiseksi vain 15 maalia, mikä on selvästi vähiten sarjassa. Maalinteko-ongelmiin reagoitiinkin muutama viikko sitten, kun joukkueen vahvuuteen liittyi 22-vuotias Eliecer Espinosa. Kolumbialainen onkin tuonut heti tehoja joukkueelle iskemällä kaksi osumaa kolmessa pelaamassaan kamppailussa.

Vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut HIFK keikkui pitkään Ykkösen piikkipaikalla, mutta heinäkuussa alkanut heikompi jakso on tiputtanut joukkueen kolmanneksi.

HIFK:n edelliset viisi ottelua sujuivat voitoitta, mutta neljästä joukkue onnistui nipistämään pisteen tasurin myötä. Erityisesti viimeisimpänä käyty AC Kajaani -kamppailu oli HIFK:lle katkera, kun vierasjoukkue Kajaani tuli tasoihin aivan lisäajan lopulla.

HIFK:n puolustus oli pitkään rautainen, josta osoituksena vain 17 päästettyä maalia tähän mennessä. Edellisissä kamppailuissa puolustuspeli on kuitenkin hieman lipsunut, ja nyt käynnissä olevalla voitotottomalla jaksolla helsinkiläisten verkko on soinut yhdeksästi.

HIFK vei kauden ensimmäisen keskinäisen kamppailun 2-0 toisen puoliajan osumilla. Tuossa kamppailussa Klubilla oli hetkensä, mutta todellista uhkaa se ei pystynyt luomaan HIFK:n maalille.

Torstaina on kuitenkin uusi päivä ja uusi ottelu. Tule paikan päälle katsomaan kuinka Klubin nuoret sankarit haastavat ennakkosuosikki HIFK:n. Ottelu alkaa kello 18:30 Telia 5G Areenalla. Ottelu on Punainen kortti rasismille -teemaottelu.