Klubi 04: Klubi 04 nousi tärkeään voittoon uskomattomalla kirillä

Ottelussa oli molemmille isot panokset, sillä sarjan lähestyessä loppua yhdelläkin voitolla on suuri merkitys. Ottelun alku olikin hieman hermostunutta, ja molemmilta nähtiin lukuisia harhasyöttöjä ja helppoja virheitä.

AC Kajaani onnistui luomaan parikin vaarallista tekopaikkaa ottelun avausjaksolla, mutta Klubin maalilla Tuomas Pöyhönen venyi erinomaisesti muun muassa Oskari Rounajan läpiajon tielle.

24. minuutilla vieraat onnistuivat kuitenkin maalinteossa, kun Alberto Ramirezin kulmapotku tavoitti maalinedustalle vapaaksi jääneen Risto Kahelinin, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin.

Klubi onnistui muutamaan otteeseen iskemään hyvin vastaan, mutta viimeinen silaus hyökkäyspelistä jäi avausjaksolla uupumaan. Kevin Kouassivi-Benissan iski pallon kertaalleen maaliin Eetu Vertaisen esityöstä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Kajaani tuli hirmuisella vauhdilla toiselle puoliskolle, mutta Klubin maali säilyi koskemattomana onnellakin. Klubi sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti, kun Tommi Jäntti iski Enoch Banzan laukauksen paluupallon maaliin.

Kajaani jatkoi vahvaa otettaan, ja vieraat karkasivat Willy Stephanuksen ja Oskari Rounajan osumilla jo kahden maalin karkumatkalle.

Klubi 04 osoitti kuitenkin uskomatonta taistelutahtoa. Jakson alku oli täysin kajaanilaisten, mutta kotijoukkue onnistui kasaamaan rivinsä. Ensiksi Kevin Kouassivi-Benissan kavensi tilanteeksi 2-3 kauden seitsemännellä osumallaan, ja heti perään vaihdosta sisään tullut Didis Lutumba-Pitah tasoitti pelin Eetu Vertaisen kauniista esityöstä.

Ottelua oli takana 78. minuuttia, kun Klubi sai kulmapotkun. Hurmiossa pelannut Vertainen tavoitti Valtteri Vesiahon, joka kruunasi erinomaisen pelinsä iskemällä Klubin johtoon.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Vertainen vapautti Lutumba-Pitahin vielä läpiajoon, joka naulasi uskomattoman nousun loppulukemiksi 5-3, kierrettyään vastaan tulleen Kajaani-vahti Elias Tuomarilan.

Voiton myötä Klubi 04 nousi JJK:n ja AC Kajaanin kantaan sarjataulukossa. Klubin saldo on 19 pistettä, JJK:n 20 ja Kajaanin 21, kun Ykköstä on jäljellä kolme kierrosta.

Klubi 04 pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 6.10, kun joukkue matkaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan.

Klubi 04 vs AC KAJAANI 5-3