Klubi 04:n huima kausi huipentuu lauantaina

Klubi 04 karsi paikasta Ykköseen myös kauden 2015 päätteeksi. Tuolloin Grankulla IFK jyräsi sinivalkoisten yli yhteismaalein 8-1 ja eteni maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.Kauden 2017 Klubi 04 käynnisti ryminällä, sillä joukkue nappasi kahdesta Kakkosen ensimmäisestä ottelustaan voitot Peposta ja Legirus Interistä yhteismaalein 13-0. Hyvät otteet jatkuivat tosin läpi kevään ja sinivalkoisten potentiaali tuli nopeasti esiin: kuuden ensimmäisen pelin tuloksena oli 14 pistettä ilman tappioita. Varsinkin hyökkäyspelaaminen oli heti alusta lähtien kovassa iskussa, sillä näiden kamppailujen maaliero oli Klubin eduksi 26-4.

Räjähtävän alun jälkeen kesäkuussa koitti seesteisempi jakso, kun sinivalkoiset jäivät peräkkäin PKKU:n, MP:n ja Kiffenin kanssa tasapeleihin numeroin 1-1. Tämä oli lopulta myös joukkueen kauden pisin voitottomien otteluiden sarja. Helpottava voitto tuli lopulta kesäkuun lopulla Järvenpäässä, kun JäPS kaatui Didis Lutumba-Pitah’n ja Jusif Alin maaleilla lukemin 2-1.

Klubin tappiottomien otteluiden sarja kesti lopulta 15 ottelua, kun joukkue nappasi kahdeksan voittoa ja pelasi seitsemästi tasan. Sesongin ensimmäinen pisteetön ottelu tuli elokuun puolessa välissä Mikkelissä, kun Klubi hävisi lukemin 1-3. MP oli Kiffenin ja KTP:n ohella ainoa joukkue, jota Klubi ei 22 ottelun sarjassa voittanut kertaakaan.

Sinivalkoiset kamppailivat tiukasti A-lohkon kärkipaikasta, mutta loppukauden pistemenetykset vesittivät lopulta kärkisijan. Klubin kauden toinen tappio tuli syyskuun alkupuolella Kiffeniä vastaan, mikä jäi joukkueen ainoaksi häviöksi kotikentällä. Vahvat otteet Töölössö olikin yksi Toni Koskelan suojattien menestyksen kulmakiviä. Klubi 04 kuittasi 11 kotiottelustaan kahdeksan voittoa ja pisteitä kertyi yhteensä 26. Maaliero oli tyrmäävä: 43-7. 11 kotiottelusta peräti seitsemän päättyi helsinkiläisten vähintään neljän maalin voittoon.

Taistelu A-lohkon kärkipaikoista kävi kuumana aivan viimeisille kierroksille asti. KTP nappasi kärkisijan lopulta neljän pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Klubiin. Helsinkiläiset nousivat hopeasijalle vasta viimeisellä kierroksella, kun joukkue kaatoi vieraissa Kultsun ja PEPO hävisi samaan aikaan Kiffenille. Klubi ja PEPO päätyivät lopulta tasapisteisiin, mutta helsinkiläiset nappasivat toisen sijan reilusti paremman maalieron turvin. Kärkikolmikko erottui lopulta selvästi, sillä neljänneksi sijoittunut Legirus Inter jäi kolmannesta sijasta 12 pistettä.

Erinomaisesti sujuneen kauden myötä joukkueesta löytyy luonnollisesti iso liuta onnistujia, jotka ovat läpimurron kynnyksellä. Kyseessä on erittäin nuori joukkue, jossa useimmissa pelessä puolet avauskokoonpanon pelaajista on ollut vuonna 2000 syntyneitä.

Joukkueen paras maalintekijä edustaa kuitenkin kokeneempaa kaartia, kun sisäisen maalipörssin vei nimiinsä kymmenen osumaa iskenyt Valeri Minkenen. 28-vuotias Minkenen on ehtinyt pelata urallaan jo Veikkausliigassa sekä Viron pääsarjassa, mutta edelliset kolme kautta sujuivat Kotkassa. Enoch Banza ja Valtteri Vesiaho nousivat joukkueen kulmakiviksi ja kaksikko pääsi kauden mittaan pelaamaan Klubin riveissä Veikkausliigassakin. Myös Eetu Vertaisen kausi oli erinomainen ja 18-vuotias olikin yhdeksän osuman myötä joukkueen toiseksi paras maalintekijä.

Puolustuksen lukkoja olivat vastaavasti tasaisen varmasti suorittaneet Henrik Ölander ja Kalle Katz. Myös Kevin Kouassivi-Benissan, Jaakko Oksanen ja Tommi Jäntti kantoivat isoa vastuuta koko kauden. Kaksimetrinen maalivahtilupaus Robin Källman teki juuri 2+1 vuoden sopimuksen HJK:n kanssa.

Klubi 04 selvitti tiensä Ykkösen nousukarsintoihin Kakkosen parhaana lohkokakkosena. Helsinkiläisten lisäksi paikasta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kamppailevat KTP, AC Kajaani sekä FC Viikingit. Kajaani tosin nappasi jo paikkansa sarjaporrasta ylempää voittamalla KTP:n yhteismaalein 6-3.

Nuoret sankarit aloittivat nousukarsinnat niin ikään vahvasti, kun joukkue kaatoi Viikingit vieraskentällä maalein 5-1. Klubi sai otteluun apuja Veikkausliigan puolelta, kun muun muassa erinomaisesti pääsarjassa pelanneet Evans Mensah ja Markus Uusitalo liittyivät joukkueeseen. Mensah onnistuikin maalinteossa ensimmäisessä osaottelussa.

Klubi 04:n kausi huipentuu lauantaina, kun edessä on nousukarsintojen ratkaiseva kamppailu. 04 isännöi FC Viikinkejä Telia 5G Areenalla lauantaina kello 20.00 alkaen ja panoksena on paikka maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Klubi 04 vs FC Viikingit
Telia 5G Areena
La 21.10.kello 20.00
Avoinna: Pääkatsomo
Liput ovelta 10 €, kausikortilla ja erityisryhmät 5 €
Ota mukaan käteistä!