Klubi kaatoi Hakan Töölössä

Kaksi komeaa maalia ja nollapeli ilahduttivat yleisöä Bolt Arenalla Veikkausliigan Klassikossa.

Katso video!

HJK vs Haka 2-0

HJK palasi kotikentälle Veikkausliigan matsiin, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapui FC Haka Valkeakoskelta. HJK:n hyvä ensimmäinen puoliaika toi helpon oloisen kotivoiton lukemin 2-0 Jair Silvan ja Filip Valenčičin komeilla maaleilla. Maalien lisäksi ottelussa ilahdutti maalivahti Jakob Tånnanderin nollapeli.

– Hyvä alku ja sitä kautta rutiinivoitto. Saatiin jaettua suhteellisen hyvin minuutteja, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela.

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jair Silva

Ottelun avausmaali nähtiin jo 2. minuutilla, kun Lucas Lingmanin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Jair Silva pääsi laukomaan kauden toisen maalinsa komeasti ylänurkkaan ohi Hakan maalivahti Mika Hilanderin.

Lucas Lingman, Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Lucas Lingman ja Filip Valenčič

Toinen maali syntyi ottelun 27. minuutilla. Riku Riski pääsi pallonriistoon oikealla laidalla ja syötti Filip Valenčičille boksiin, josta Valenčič sijoitti pallon raivoisasti samaan ylänurkkaan. Hilander oli maalilla voimaton.

Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Anthony Olusanya

Tauolla Klubi suoritti kolme vaihtoa. Filip Valenčič, Roope Riski ja Matti Peltola otettiin pois ja tilalle tulivat Atom TanakaLuís Henrique ja Luis Carlos Murillo. 75. minuutilla HJK vaihtoi vielä Lucas Lingmanin pois ja kentälle tuli Anthony Olusanya.

Jakob Tånnander - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Jakob Tånnander

– Toisella jaksolla olisimme voineet pitää parempaa huolta pallosta, mutta silti 3-0 oli lähempänä kuin 2-1. Ainoastaan Matin [Peltola] pakotettu vaihto puoliajalla oli päivän jobin postia, kertoi Koskela.

Jair Silva

Klubi pelaa seuraavan kerran isoista panoksista ensi tiistsaina. UEFA Champions Leaguen ratkaisevassa ottelussa HJK vs Malmö on jaossa jatko Champions Leaguen karsinnoissa sekä varma lohkovaiheen paikka.

Ottelu pelataan Bolt Arenalla 27.7.2021 kello 19:00. Liput otteluun myydään HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »

Tim Sparv - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola