Klubi kaatoi Ilveksen

Katsomot aukesivat Ilves otteluun. Yleisö kannusti HJK:n upeaan voittoon aurinkoisella Bolt Arenalla – Koskela: ”Arvokkaat kolme pistettä, ja pelillisesti taas askel eteenpäin.”

Katso video!

HJK vs Ilves 2-1

Veikkausliigan sarjakärjessä porskuttava HJK haki seitsemännen perättäisen voiton liigamatseissa, kun Klubin vieraaksi Bolt Arenalle saapui Ilves Tampereelta.

HJK:n kokoonpanossa nähtiin muutoksia maanantaina pelattuun IFK Mariehamn otteluun, kun Matti Peltola ja Riku Riski korvasivat Janne Sakselan ja Atom Tanakan avauksessa. HJK lähti otteluun 3-4-3-ryhmityksellä.

Ottelu lähti etenemään HJK komennuksessa ja HJK onnistuikin luomaan monta vaarallista maalipaikkaa heti ottelun alkuun. Aina kuitenkin HJK:n hallitessa palloa vetäytyi Ilves koko joukkueen voimin puolustamaan matalalle.

Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Filip Valenčič

Peliä ehti vanheta ainoastaan 8 minuuttia, kun HJK mursi Ilveksen puolustuksen laidalta. DavidBrowne lähetti pallon kohti keskustaa ja löysi syötöllään Filip Valečičin, joka laukoi vasemmalla jalallaan komean laukauksen ohi Ilveksen maalivahti Rasmus Leislahden. HJK 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen HJK hallitsi pelitapahtumia, ja lisäosumatkin olivat lähellä.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
David Browne

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä paremmin Ilves pääsi peliin mukaan ja pallonhallinta siirtyi tamperelaisille vieraille.

Pelikellossa oli menossa 36. Peliminuutti, kun Ilves toimitti pallon kohti HJK:n maalia, ja epäonnekkaasti pallo kimpoaa Dylan Murnane kautta omaan maaliin. Ilves tasoitti pelin 1-1.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen jakautui ensin HJK hallintajaksoon ja loppu puoliaika Ilveksen hallintajaksoon.

Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Riku Riski

HJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Janne Saksela tuli Dylan Murnanen tilalle kentälle.

Toinen puoliaika alkoi Klubin hallinnalla, ja vain muutaman minuutin pelin jälkeen HJK palkittiin kulmapotkulla. Kulmapotkut ei tänään ollut Klubin parasta antia, eikä niistä kehkeytynyt mitään vaarallista.

68 minuutin kohdalla HJK:n painostus palkitaan. Filip Valenčič murtautui Ilveksen muodon sisään ja tarjosi pallonRiku Riskille. Riski jatkoi pallon maalille juosseelle Jair Silvalle,joka jatkoi pallon maaliin. Tilanne 2-1 Klubille.

Jair Silva - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Jair Silva

Pelin loppu puolella Filip Valenčič ja Roope Riski antoivat tilaa vaihdosta kentälle tulleilleAtom Tanakalleja Anthony Olusanyalle.

Pian kentälle tulonsa jälkeen Anthony Olusanya pääsi yksin läpi, mutta epäonnistui maalinteossa. Ottelu päättyi HJK:n 2–1 voittoon.

Vaikka voitto tulikin rutiinilla, oli Ilveksellä hetkensä. Toisen puoliajan esitys oli Klubilta vahva.

Ottelun hienoin hetki tapahtui kuitenkin vasta päätösvihellyksen jälkeen, kun HJK:n pelaajat pääsivät kiittämään Klubipäätyä tuesta ja toisinpäin pitkän korona syksyn ja kevään jälkeen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lauluja ja huutoja vaihdettiin puolin ja toisin.

– Oli hienoa pelata fanien edessä taas, ja mielestäni pelattiin tänään hyvä peli. Ainoastaan viimeistely jätti parantamisen varaa, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Ensimmäisellä jaksolla ongelmia aiheutti useampi pelaajien paikkailu, jonka johdosta pelasimme vajaalla todennäköisesti lähemmäs 10 minuuttia. Se rikkoi tietysti rytmiä, ja Ilves sai näissä hetkissä itselleen pallonhallintajaksoja. Toki olisimme myös voineet tehdä näistä hetkistä lyhyempiä olemalla hieman aggressiivisempia puolustamisen suhteen.

– Toisella jaksolla paransimme puolustustamistamme ja hallitsimme peliä selkeästi. Arvokkaat kolme pistettä, ja pelillisesti taas askel eteenpäin, kiteytti Koskela.

HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Lucas Lingman, Filip Valenčič, Miro Tenho

HJK vs Ilves 2-1 (1-1)

8′ Filip Valenčič 1-0
36′ Dylan Murnane (om) 1-1
68′ Jair Silva 2-1

HJK:n kokoonpano: Tånnander – Peltola, Moren, Tenho – Riski Ri, Lingman, Jair Silva, Murnane (46. Saksela) – Valenčič (83. Atom), Riski Ro (84. Olusanya), Browne.

HJK pelaa seuraavan kerran torstaina 24.6.2021 kello 18:30, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu KTP. Osta lippu matsiin HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »