Klubi tasapeliin Honkaa vastaan

Tasainen Metroderby Tapiolassa päättyi maalittomana.

Honka vs HJK. Katso kooste ottelusta!

Honka vs HJK 0-0

Sunnuntaina HJK matkusti Hongan vieraaksi, kun luvassa oli kauden toinen Metroderby. Ensimmäisessä kohtaamisessa Bolt Arenalla päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin, ja tasainen vääntö nähtiin tälläkin kertaa.

HJK:n avauskokoonpanossa ei Espoossa yllätyksiä nähty. Rasmus Schüller oli jälleen täydessä pelikunnossa ja välittömästi keskikentällä avauksessa. Paluun kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen teki niin ikään loukkaantumisen selättänyt Miro Tenho.

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Daniel O’Shaughnessy

Ottelun alku eteni HJK:n hallitessa palloa. Veikkausliigassa selvästi vähiten maaleja päästänyt Honka kuitenkin puolusti hyvin, eikä helsinkiläisille auennut paikkoja maalintekoon.

Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen myös kotijoukkue Honka pääsi luomaan omaa hyökkäyspeliään. Ensimmäisenä maalintekoa pääsikin kokeilemaan espoolaisten Borjas Martin, jonka pienestä kulmasta lähteneen noston Hugo Keto torjui ongelmitta.

Klubin ensimmäinen paikka syntyi puolestaan hieman yllättäen, kun Lucas Lingmanin kova kierteinen kulmapotku oli lähellä painua suoraan maaliin.

Pelin edetessä Klubi lähti hakemaan rohkeasti ratkaisuja myös hieman kauempaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Atom pakotti vedollaan Honka-vahti Tim Murrayn veynmään parhaimpaansa. Heti perään Luis Murillon boksin ulkopuolelta lähtenyt laukaus painui niukasti ohi maalin.

Luis Carlos Murillo - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Luis Carlos Murillo

Avausjakso oli hienoisesti HJK:n hallintaa, mutta osumia ei kuitenkaan ennen taukoa nähty. Honka hyökkäsi melko hitaasti ensimmäisellä nelivitosella, eikä Klubin puolustuksella ollut ongelmia. Puolustuspäässä isännät tukkivat keskustan tehokkaasti, ja HJK:n kauempaa lähteneet laukaukset olivatkin ottelun parasta antia maalipaikkojen muodossa. Klubi jakoi myös runsaasti keskityksiä, erityisesti vasemmalta laidalta, mutta korkeissa palloissa Hongan puolustus oli horjumaton.

Molemmat joukkueet pelasivat tarkan ja melko riskittömän puoliajan, eikä esimerkiksi rajua prässipeliä nähty puolin tai toisin.

Valtteri Moren - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Valtteri Moren

HJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Luis Murillo jouduttiin ottamaan sivuun loukkaantumisen vuoksi. Tilalle kentälle tuli Ivan Ostojić.

Klubi aloitti toisen jakson ryminällä ja vain reilun minuutin jälkeen avausmaali oli lähellä. Lingmanin antama kulmapotku tavoitti Schüllerin, jonka pusku pamahti kuitenkin karvaasti ylärimaan. HJK:n hyökkäykset jatkuivat, mutta Hongan puolustus jatkoi väkeviä otteitaan pysäyttäen vieraiden yritykset.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Bubacar Djaló

Pelin painopiste pysyi vääjäämättä Hongan alueella ja kotijoukkueen pakka oli pakotettuna vetäytynyt todella matalalle. Klubi ei kuitenkaan onnistunut murtautumaan parhaalle maalintekosektorille.

HJK:n hyvä paine ei tuottanut tulosta ja toisen jakson ylitettyä puolivälinsä pääsi Honka jälleen peliin mukaan. Erityisesti väkivahva Macoumba Kandji aiheuttui Klubin puolustukselle harmia, mutta maalintekoon ei hyökkääjällä ollut asiaa.

Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin Klubin toinen vaihto, kun David Browne korvasi Schüllerin, joka ei ole vielä 90 minuutin kunnossa. Heti perään Tim Väyrynen korvasi Roope Riskin kärjessä.

Honka vs HJK. Photo: @ Jussi Eskola

Ottelun viimeisellä kympillä molemmilla oli hyökkäyksessä aihiota, sekä kummassakin päässä nähtiin vielä vapaapotkut erinomaisesta paikasta, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty ja kauden toisessakin Metroderbyssä päädyttiin pistejakoon.

Kokonaisuudessaan peli oli todella tasaista ja tarkkaa vääntämistä. HJK loi enemmän paikkoja, mutta aivan parhaalle sektorille ei Klubikaan päässyt. Tim Murray oli Hugo Ketoa työllistetympi maalillaan, mutta torjunnoissaan Honka-vahti oli varma, eikä yhdysvaltalaisella ollut vaikeuksia nähdä palloa kyseisissä tilanteissa.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Toni Koskela

Klubin leirissä ei tasapeli tyydyttänyt, ja kaksi varsin selvää viheltämättä jäänyttä rangaistuspotkua jäivät harmittamaan. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myönsikin turhautumisen.

– Turhauttava pistemenetys, kun katsoo pelitapahtumia. Ekalla jaksolla oltiin puolustussuuntaan liian hitaita ja muuttamaan blokkia prässiin, vaikka Hongan tapa täyttää kenttä tekee prässäämisen vaikeaksi. Hyökkäyssuuntaan etäisyydet olivat liian pitkiä ja keskitykset lähtivät turhan kaukaa, analysoi Koskela.

– Toisellle puoliajalle saatiin parannettua etenkin hyökkäyspelaamista. Sen jälkeen peli pyöri pitkälle yhdessä päässä ja boksin reunoilla. Paikkojen luominen ei ole Honkaa vastaan helppoa, koska he puolustavat maalinedustan  hyvin ja todella monella pelaajalla. Saimme kuitenkin useita vapaapotkuja hyvistä paikoista, laukauksia boksin sisältä ja yhden huippupaikan 3–4 metristä. Valitettavasti tänään ei päästy ylärimaa lähemmäs.

Tasapelin myötä sarjakärjessä olevan HJK:n piste-ero toisena olevaan KuPSiin venyi neljään pisteeseen. Kuopiolaiset ovat kuitenkin pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Nikolai Alho

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo (46. Ostojić), O’Shaughnessy, Moren, Alho – Schüller (78. Browne), Bubacar, Lingman – Atom, Ro Riski (80. Väyrynen), Ri Riski

HJK pelaa seuraavan kerran torstaina 24.9., kun Bolt Arenalla vieraaksi saapuu TPS. Ottelu alkaa kello 18:30.

Liput matsiin: HJK.fi/liput »