Klubi vakuuttavasti jatkoon Cupissa

HJK voitti Suomen Cupin neljännesvälierässä KPV:n Tim Väyrysen ja Daniel O’Shaughnessyn maaleilla.

Daniel O‘Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Daniel O‘Shaughnessy

KPV vs HJK 0-2 (0-1)

Ottelu pelattiin Kokkolassa Ykspihlajan pienellä kentällä erittäin vaatimattomissa old school -henkisissä olosuhteissa. Aurinko kuitenkin paistoi eikä kova tuulikaan lopulta ottelua haitannut.

– Vaikeat olosuhteet, pieni ja kuiva kenttä, jolla pallo pomppi, oli vaikeaa pitää pallossa vauhtia. Mutta tyylikäs esitys meiltä, myhäili HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Toni Koskela

Ottelun alku meni hieman tunnustellessa, mutta Klubi otti otteen KPV:n puolustaessa sisukkaasti eikä joukkueiden tasoerosta ollut epäselvyyttä.

Klubi loi jatkuvasti painetta KPV:n alueelle ja onnistui luomaan useita maalipaikkoja. Parhaat paikat syntyivät Ferhan HasanilleTim Väyryselle ja Riku Riskille.

Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Riku Riski

KPV pääsi pari kertaa kokeilemaan, ensin 14. minuutilla entinen klubipelaaja Sebastian Mannström kaukolaukauksella, joka meni niukasti ohi, ja 30. minuutilla Aleksi Pahkasalo vapaapotkusta, jonka Antonio Reguero torjui alakulmasta.

Antonio Reguero - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Antonio Reguero

Klubin hallinta sai palkinnon 40. minuutilla. Rasmus Schüllerin loistava ristipallo löysi Riku Riskin oikealta laidalta. Riski, Lucas Lingman ja Nikolai Alho pelasivat hienon kolmiopelin jälkeen palloon takaisin puolustajalta piiloon jääneelle Riskille. Riski eteni kohti päätyrajaa ja keskitti matalan pallon maalille, jossa Tim Väyrynen oli jälleen mies paikallaan ja ohjasi pallon maaliin. Maali oli Väyryselle jo kolmas maali kolmessa edellisessä ottelussa.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Tim Väyrynen

Toinen puoliaika sujui yhtä noin kymmenminuuttista jaksoa täysin HJK:n hallinnassa. Klubi vyöryi koko ajan kohti KPV:n maalia. Schüller ja Lingman keskellä, Riski ja Alho oikealla, Hasani, Murillo ja Atom Tanaka vasemmalla loivat jatkuvasti vaarallisia tilanteita ja Sergey Lazarev sai esittää parastaan kokkolalaisten maalilla.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Lucas Lingman

Ottelua oli pelattu 75 minuuttia, kun Hasani antoi kulman vasemmalta ja pallo ohjautui oikealle Nikolai Alholle. Alho ohitti Sebastian Mannströmin loistavalla pikku chipillä ja pääsi antamaan mainion keskityksen maalille. Kulman jälkeen ylös jäänyt Daniel O’Shaughnessy tuli hienosti esiin ja puski pallon taidokkaasti verkon perukoille.

Maali sinetöi Klubin 2-0 voiton ja jatkon Suomen Cupin puolivälieriin.

Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Nikolai Alho

– Nyt matkustus kotiin ja huominen ansaittua lepoa. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen seuraavaan otteluun, päättää Toni Koskela.

HJK:n vastustaja puolivälierässä on TPS, joka kukisti omassa ottelussaan TiPS:n tennislukemin 6-0. Ottelu pelataan Turussa ensi tiistaina 23.6. kello 20:00. Ottelusta on suora lähetys Ruudussa.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Tommy Lågland
Atom Tanaka

40′ Väyrynen 0-1
76′ O’Shaughnessy 0-2

HJK XI: Reguero, O’Shaughnessy, Riski Ri, Lingman, Murillo, Tenho, Alho, Väyrynen, Hasani (77′ Vahtera), Schüller, Atom (77′ Riski Ro).

HJK Subs: Tånnander, Toivomäki, Ostojić, Riski Ro, Katz, Browne, Vahtera.