Toni Koskela: ”Tärkeintä tänään oli kolme pistettä, ja sen saimme kokonaisuutta katsoen ansaitusti.”

211016 Ilves-HJK
Jair Silva vei HJK:n 3-1 johtoon.

Ilves vs HJK 2-3

Ansaittu vierasvoitto Ilveksestä pitää HJK:n tiukasti mukana mestaruustaistelussa. Valtteri Morenin yhdellä ja Jair Silvan kahdella maalilla HJK toi kolme pistettä kotiin Tampereelta.

Ottelu alkoi Klubin kannalta harmillisesti. Jo toisella minuutilla HJK:n Luis Carlos Murillon ja maalivahti Hugo Kedon kommunikaatio petti ja Murillo ohjasi keskityspallon omaan maaliin.

Aikaisesta takaiskusta huolimatta Klubi otti kuitenkin ottelun ohjat käsiin. Ottelun 14. minuutilla Santeri Hostikka antoi loistavan kulmapotkun, jonka Valtteri Moren puski maaliin. Morenin kauden avausmaali toi HJK:n tasoihin.

Aivan puoliajan lopulla HJK sai riiston Ilveksen sivurajaheitosta keskialueella. Murillon, Filip Valenčičin ja Jair Silvan kautta pallo pelattiin Casper Terholle, joka lähti voimakkaaseen nousuun. Terho syötti rankkarialueen oikeaan laitaan etenevälle Riku Riskille, joka syötti pallon takaviistoon alueen rajalle, josta Jair pääsi laukomaan. Ilves-puolustus blokkasi vedon, mutta paluupallon Jair laukoi Ilveksin Vigori Gben puikoista varmasti verkon perukoille, ja Klubi pääsi tauolle 2-1 johdossa mukavan pukukoppimaalin saattelemana.

Toinen puoliaika alkoi Klubin kannalta loistavasti! Jo parin minuutin pelin jälkeen HJK sai kulmapotkun. Lucas Lingman keskitti ja Jair Silva laukoi matalalla vedolla Ilves-puolustuksen puskeman purkupallon maaliin.

Puoliajan lopulla Ilves sai HJK:n vaihtojen jälkeen hieman otetta pelistä ja luotua painetta Klubin maalille. Ilveksen kavennus syntyi, kun 83. minuutilla Ilveksen Mikael Almen keskitti maalille ja klubitaustaa omaava Tuomas Ollilla ohjasi pallon maalin.

HJK ei tästä kuitenkaan panikoitunut, vaan hoiti ottelun lopun tyylikkäästi.

– Peli oli odotetunlainen syksyn peli pomppuisella nurmella ja kovassa tuulessa. Ei hienouksia, mutta paljon taistelua irtopalloista ja kaksinkamppailuja. Tähän meillä kesti hetki päästä sisään, mutta reagoimme aikaiseen takaiskuun hyvin ja kontrolloimme peliä pitkälti, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Lopussa meidän maalilla oli painetta, joka on luonnollista, kun vastustaja nostaa niin paljon pelaajia ylös, jonka Ilves myös teki hyvin. Me emme käyttäneet pallollisia hetkiämme tarpeeksi laadukkaasti, mutta pääosin hoidimme paineen kuitenkin hyvin.

– Tärkeintä tänään oli kolme pistettä, ja sen saimme kokonaisuutta katsoen ansaitusti.

Mestaruustaisto jatkuu kuumana. HJK on sarjassa toisena kolmen pisteen päässä tänään Interin voittaneesta KuPSista.

HJK pelaa seuraavan kerran ensi torstaina UEFA Europa Conference Leaguen ottelussa, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu israelilainen Maccabi Tel Aviv. Ottelu alkaa jo kello 17.30. Jalkapallo on aina parasta paikan päällä, mutta ottelu on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplaysta ja V Sportin kanavilta.

Liput otteluun myydään HJK:n lippukaupasta »