Klubin eurotaival päättyi pettymykseen

HJK:n ja Riga FC:n toinen kamppailu päättyi lukemiin 2-2, joten latvialaiset etenivät jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

HJK vs Riga 15.8.2019

HJK vs Riga FC 2-2 (1-0)

HJK sai kamppailuun räjähtävän lähdön. Riku Riski kaadettiin pilkun arvoisesti reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja Rafinha asteli ampumaan rankkaria. Roberts Ozols venytti jalkansa puolustajan laukauksen eteen, mutta Petteri Forsell oli ensimmäisenä paluupallossa ja tälläsi pelivälineen verkkoon.

Nopean takaiskuun ottelun hallinta siirtyi vierailijoille. Riga FC saikin luotua vaarallisen paikan ja pallon aina ylärimaan asti, mutta peliväline kimposi maaliviivan kautta Klubin kannalta suotuisammin.

Kamppailu eteni tasaisissa merkeissä, mutta hallinta säilyi hienokseltaan vierailla. HJK:lla oli haasteita varsinkin hyökkäysten rakentelun kanssa latvialaisten prässätessä erittäin ylhäältä ja aktiivisesti. Riga sai katkottua monet kotijoukkueen hyökkäykset hyvissä ajoin. Vierailijat luottivat vastaavasti avausottelun tapaan hyökkäyksissään usein korkeisiin palloihin, jotka Klubin puolustus pystyi kuitenkin hoitamaan pääosin erittäin varmasti.

Puoliajan loppu oli tasaista vääntöä eikä erityisiä maalipaikkoja nähty. Klubi sai kamppailua hieman paremmin näppeihinsä, joten vierailijoiden hyökkäykset vähenivät huomattavasti. Riga osoitti kuitenkin vaarallisuutensa jälleen erikoistilanteissa, joissa Klubi saikin olla tarkkana.

Ottelun avauspuoliaikaa leimasi kokonaisuutena rikkonaisuus. Kamppailussa ei tullut pitkiä pätkiä ilman katkoja ja molemmat joukkueet katkaisivat hyökkäyksiä varsin fyysisin ottein. Palloa pelattiin myös ilmassa erittäin paljon.

Ensimmäinen puoliaika muistutti hyvin paljon viime viikon kohtaamista Riiassa. Klubi sai aikaisen maalin, mutta Riga pääsi kamppailun edetessä paremmin peliin kiinni. Osuman lisäksi HJK ei pystynyt luomaan kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja, vaan Riga pystyi katkomaan kotijoukkueen hyökkäykset kovalla prosentilla.

Vierailijat palasivat tauolta väkevästi ja pelin painopiste pyöri helsinkiläisten päädyssä, mutta Klubi selvisi ilman takaiskua. HJK sai kuitenkin organisoitua pelaamistaan nopeasti ja luotua useampia maalipaikkoja. Riku RIski ja Tim Väyrynen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta Riga selvitti Ozolsin johdolla tilanteet.

Latvialaiset onnistuivat iskemään pelin tasoihin reilun vartin pelin jälkeen. Roman Debelko oli unohtunut vapaapotkun jälkitilanteessa täysin vapaaksi HJK:n maalilla ja hyökkääjä pääsi siirtämään pallon maaliin.

Klubi toipui kuitenkin takaiskusta erittäin nopeasti. Lyhyen hallintajakson päätteeksi Forsell pääsi antamaan kulmapotkut vastustajan maalivahdista katsottuna vasemmalta puolelta. Väyrynen nousi tilanteessa korkeimmalle ja puski pallon maaliin.

Riga onnistui vastaavasti kuittaamaan pelin pian jälleen tasoihin. Debelko oli jälleen tarkkana Klubin maalin edessä ja hyökkääjä pääsi iskemään paluupallon helsinkiläisten verkkoon.

Klubi haki lopussa vimmatusti kolmatta osumaa ja esimerkiksi Maksim Rudakov nousi useammassakin tilanteessa hyökkäyksen tueksi aina vastustajan maalille asti. Koskela haki lopussa vielä hyökkäykseen lisää voimaa vaihtamalla puolustuslinjasta Rafinhan laiturina viihtyvään Ivan Tarasoviin. Kovasta painostuksesta HJK ei kuitenkaan enää saanut kaivattua voittomaalia. Näin ollen Klubin kohtaloksi koitui putoaminen Eurooppa-liigasta yhteismaalein 3-3, kun latvialaiset onnistuivat kahdesti vieraskentällä.

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Rafinha (81. Tarasov), O’Shaughnessy, Obilor, Alho (77. Toivomäki) – Kairinen (71. Dahlström), Forsell, Parra – Mensah, Väyrynen, Riski