Kotitaika pitää – KuPS kaatui Sadikin maalilla

HJK aloitti ottelun hallitsevampana osapuolena. Kotikentällä nähtiin jälleen tuttua lyhytsyöttöpeliä heti alusta saakka, vaikka ensimmäisetä huippupaikkaa saatiin odotella vartin verran. Keskikentän kiistattomana maestrona toiminut Alex Ring vapautti Jarno Parikan puolittaiseen läpiajoon, mutta hyökkääjän laukaus meni tällä kertaa hieman oikean tolpan ohi.

Ring itse oli rakentamassa HJK:n seuraavaa loistopaikkaa. Nuorukaisen kova kaukolaukaus 22. minuutilla meni kuitenkin myös vain hieman ohi maalin.

Pari minuuttia myöhemmin KuPS:n maalissa heilui verkko. 25 minuuttia oli pelattu kun Alex Ring löysi tarkalla keskityksellään Berat Sadikin KuPS:n maalin luota. Sadik otti pallon rinnalla haltuunsa ja laukoi suoraan ilmasta pallon maalin oikeaan nurkkaan. Maali oli miehen kauden 11 liigassa, ja hän nousi Teemu Pukin kanssa joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikalle.

Toinen jakso käynnistyi jälleen Alex Ringin luomalla vaarallisella paikalla. Joukkue rakensi hyvän hyökkäyksen, Ring murtautui rangaistusalueelle ja nosti pallon tolppaan. Paluupallosta Sebastian Sorsa oli päästä tälläämään, mutta KuPS-maalivahti Mikko Vilmunen pelasti viime hetkellä ja lopun hoiti KuPS-puolustus.

Noin tunnin jälkeen KuPS heräsi kiriin. Ensin Olajide Williams laukoi hieman ohi, ja lähes heti seuraavasta tilanteesta oli Miikka Ilon vuoro laukoa myös ohi maalin. Kolmas huippupaikka lyhyen ajan sisään avautui oikealla laidalla pelanneelle Tero Taipaleelle, mutta hänkään ei onnistunut ohjaamaan palloa takatolpalta maalikehikon sisään.

Lopussa oli vielä HJK:n vuoro kokeilla toista maalia. Jari Litmanen sai pallon keskellä noin 25 metrissä ja päätti kokeilla. Kovan laukauksen tielle ehti kuitenkin KuPS-maalivahti Mikko Vilmunen. Pelikellon jo näyttäessä täyttä aikaa Joel Perovuo pääsi tälläämään kaukaa, mutta laukoi ohi. Hieman sen jälkeen myös HJK-debytantti O’Brian Woodbine pääsi ajamaan oikealta maalin edustalle. Syöttö ei kuitenkaan löytänyt takaviistosta Sebastian Sorsaa ja tilanne purkautui.

Kun KuPS:kaan ei löytänyt tietä HJK-maalille, jäivät 1-0 -lukemat illan voittonumeroiksi. Voitolla HJK vankisti asemiaan sarjakärjessä nousemalla 60 pisteeseen ja peräti 16 pisteen karkumatkalle Interistä, joka pelasi omassa ottelussaan Hongan kanssa 2-2 -tasapelin.

HJK:n seuraava ottelu onkin yksi loppukauden tärkeimmistä, sillä joukkue matkaa Turkuun sarjakakkonen Interin vieraaksi sunnuntaina 18.9.

HJK-KuPS 1-0 (0-0)