Ossi Virta vieraili Mehiläisen hammastarkastuksessa

Klubilaisille Mehiläisen hammastarkastus vain 50 euroa elokuuhun saakka näyttämällä kassalla Mehiläisen sovelluksesta HJK:n Oma Urheilua.

HJK:n valmennusryhmään kuuluva Ossi Virta saapuu arkisten harjoitusten päätteeksi toimiston aulaan. Seuraavaksi lähdetään Mehiläiseen tarkastamaan Virran purukalustoa. 

– Edellisestä kerrasta taitaa olla jo useampi vuosi, joten on aikakin käydä hammastarkastuksessa, Virta kertoo. 

Hammastarkastus on asia, joka helposti jää muiden kiireiden jalkoihin. Varsinkin mikäli suussa ei ole havaittavissa suurempia oireita. Hammastarkastuksessa tulisi kuitenkin käydä säännöllisesti, koska useat suun vaivat voivat olla pitkään oireettomia ja ne voidaan huomata vain hammastarkastuksessa.

– Suunterveys on tärkeä osa kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia. Ientulehdus on hämmästyttävän yleistä jo lapsilla ja nuorilla. Jopa yhdeksän lasta tai nuorta kymmenestä sairastaa ientulehdusta ja aikuisväestöstä noin 75%:lla on ientulehdus, kertoo Mehiläisen työelämäpalveleuiden vastaava hammaslääkäri ja Hammas Mehiläinen Töölön vastaava hammaslääkäri Katriina Hjelm.

Töölön Hammas Mehiläisen sisäänkäynti on Pohjoisella Hesperiankadulla.

Töölön Mehiläisen hammasklinikan ovi aukeaa. Virta toteaa ovea avatessaan, ettei hänen ole tarvinnut pahemmin pohtia suun terveyttään. Kaikki on ollut kunnossa. 

– Toki jos oireita ilmestyisi, hakeutuisin hammaslääkärin puheille.

Virta ei ole todellakaan ainoa, joka ajattelee hampaiden hoitoa vasta akuutisti. Ajattelemme suumme terveyttä usein vasta silloin kun hampaita särkee tai suu on tulehtunut. Suun terveys vaikuttaa meissä kuitenkin lähes kaikkeen. Terve suu ehkäisee mm. sydänsairauksia, ennenaikaisia synnytyksiä ja jopa erektiohäiriöitä. Se parantaa muistia, helpottaa hedelmöittymistä ja lisää elinikää. Kun pidämme suustamme huolta, olemme virkeämpiä, onnellisempia ja voimme kaikin puolin paremmin.

– Suussa vähäoireisena muhiva ientulehdus voi edetä parodontiitiksi eli hampaiden kiinnityskudostulehdukseksi. Ientulehduksen ja parodontiitin tiedetään vaikuttavan yleiseen terveydentilaan merkittävästi lisäten mm. sydän- ja verisuonisairauksien, tyypin 2 diabeteksen ja hengitystieinfektioiden riskiä. Hoitamattomana parodontiitti johtaa hampaan kiinnityksen tuhoutumiseen. Hoitoon kannattaa siis hakeutua, vaikka mitään oireita ei olisikaan. Ennaltaehkäisy ja ajoissa puuttuminen on parasta hoitoa, Hjlem muistuttaa.

Virta ei pessyt hampaitaan ennen vastaanottoa. Eikä pidäkään. Mehiläinen suosittelee saapumaan hammastarkastukseen ilman sen suurempaa valmistautumista. Silloin tarkastuksessa nähdään, miten omahoito sujuu. 

Virran valmennustyylissä korostuu pelaajan kannustaminen ja tukeminen.

– Kun pelaajat pääsevät pelaamaan omien vahvuuksiensa kautta, silloin yksittäisistä pelaajista saadaan paras irti. Se on myös joukkueen etu. Joukkue menestyy aina kollektiivisen pelaamisen kautta, mutta kollektiivin sisällä yksilöt on saatava loistamaan. Se on mahdollista, kun pelaajasta välitetään, Virta avaa ajatuksiaan valmentamisesta.

Mehiläisen hammastarkastukseen voi tulla omana itsenään. Tarkastuksessa ei arvostella suun hoitoa, vaan pyritään ennen kaikkea katsoa tulevaan. Mehiläinen kannustaa ja tukee asiakastaan hyvien omahoitotapojen löytämisessä.  

– Hyvä ja säännöllinen omahoito on suunterveyden A ja O. Me autamme löytämään oikeat välineet ja omahoitotavat. Lisäksi autamme suunterveyttä tukevan ruokavalion tai oikeastaan minkä tahansa mieltä askarruttavan asian kanssa.

Ossi sai myös vinkkejä omahoitoon.

Virran hammastarkastus on ohi. Lääkäri antaa vielä viimeiset ohjeet ennen lähtöä. Kaikki oli kunnossa, ja käynnistä jäi Virralle hyvä fiilis. 

– Oli kyllä hyvä käynti. Nyt on taas luottavainen olo siitä, että kaikki on kunnossa ja sain muutamia hyviä vinkkejä myös omahoitoon. Suun terveys on vähän sellainen juttu, että sitä osaa arvostaa vasta silloin, kun jokin on vinossa.

Mehiläisen hammastarkastus nyt vain 50 euroa (sis. kela, ei poliklinikkamaksua) näyttämällä kassalla Mehiläisen sovelluksesta HJK:n Oma Urheilua. Tarjous on voimassa elokuun loppuun saakka. Varaa aikasi jo tänään tästä linkistä

Ohjeet HJK:n OmaUrheilun käyttöön Mehiläinen-sovelluksessa:

1. Lataa tai avaa OmaMehiläinen-sovellus
2. Klikkaa sovelluksen oikeasta alareunasta MINÄ
3. Rullaa alaspäin ja klikkaa OmaUrheilu
4. Etsi urheiluseuralistauksesta HJK
5. Rekisteröidy salasanalla MEHURHEILU