Kuopiosta piste tuliaisiksi

Kauden kahdella voitolla startannut HJK matkasi lauantaina Kuopioon KuPSin vieraaksi.

KuPS vs HJK - Rafinha ja Henri Toivomäki
Rafinha ja Henri Toivomäki – HJK Helsinki

HJK:n kokoonpanossa oli jälleen pari muutosta edellisestä ottelusta. Avauskokoonpanossa vasempana hyökkääjänä nähtiin Kevin KouassiviBenissan, jolle minuutit olivat ensimmäiset kuluvalla kaudella Veikkausliigassa. Avausottelussa kärjessä pelannut Marco Bueno puolestaan aloitti tällä kertaa oikealla laidalla.

Isännät aloittivat väkevästi ja jo toisella minuutilla Ilmari Niskanen oli lähellä päästä jatkamaan Ats Purjeen tarjoilusta aivan HJK:n maalinedustalta.

HJK vastasi välittömästi, mutta vetopaikkaan tyylikkäästi itsensä harhautelleen Eetu Vertaisen veto painui suoraan Otso Virtasen syliin.

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä ja peli pysyi vauhdikkaana. HJK onnistui luomaan useita laadukkaita hyökkäyksiä, mutta isäntien puolustuspeli pysyi tilanteissa hyvin mukana.

Myös KuPS kykeni pelaamaan hitaita hyökkäyksiä, joista avautui myös muutama vetopaikkakin. Maksim Rudakovilla ei kuitenkaan Klubin maalilla ollut tilanteissa mitään hätää.

Ensimmäisellä nelivitosella nähtiin myös runsaasti kaksinkamppailuita ja taistelua, eikä varoituksiltakaan vältytty turhan kovien otteiden myötä. Maaleja sen sijaan ei syntynyt ja tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

KuPS onnistui heti toisen jakson alkuun luomaan vaarallisen näköisen paineen Klubin boksiin, ja vaikka pallo pomppikin helsinkiläisten kannalta hieman epäonnisesti, onnistui Rafinha lopulta purkamaan tilanteen Nikolai Alhon kautta.

Heti perään HJK loi hyvän näköisen hyökkäyksen. Henri Toivomäki lähetti keskityksen vasemmalta takatolpalle, jonne rynnänneen Vertaisen venytys palloon jäi vain senteistä vajaaksi.

Klubi otti tiukasti pelin haltuunsa, ja KuPSin pelinrakentelu vaikeutui selkeästi, eikä kuopiolaisilla tuntunut olevan muita keinoja kuin avata pitkillä syötöillä. 61. minuutilla isännät kuitenkin onnistuivat luomaan vetopaikan Rasmus Karjalaiselle, jonka tarkan sijoituksen torjuakseen Rudakov joutui venymään parhaimpaansa.

75. minuutilla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Joonas Vahtera korvasi Buenon kentällä. Minuutit olivat Vahteralle ensimmäiset Veikkausliigassa HJK:n paidassa.

81. minuutilla KuPS rakensi toistaiseksi ottelun parhaan paikan. Karjalainen pääsi ampumaan avopaikasta, mutta Rudakov venytti kätensä aivan ilmiömäisellä tavalla pallon tielle, torjuen tilanteen kulmapotkuksi.

Seuraavalla katkolla HJK teki toisen vaihdon. Kouassivi-Benissan tuli vaihtoon ja Lassi Lappalainen kentälle.

Varsinaisen peliajan lopulla nähtiin kolmas vaihto, kun Sebastian Dahlström teki kentällä tilaa Ivan Tarasoville.

Rudakov joutui venymään vielä kertaalleen huipputorjuntaan, kun venäläinen pysäytti jalkatorjunnalla Niskasen läpiajosta tulleen yrityksen.

KuPS vs HJK 13.4.2019 - Harmeet Singh ja Eetu Vertainen
Harmeet Singh ja Eetu Vertainen – HJK Helsinki

Lopulta Kuopion illassa ei maaleja nähty ja näin Klubi jatkoi tappiotonta alkukauttaan. HJK onnistui toisellakin jaksolla luomaan hyviä hyökkäyksiä ja murtautumaan vetopaikkoihin, mutta tällä kertaa vedot suuntautuivat liiaksi Virtasen ulottuville.

Seuraavan kerran HJK pelaa torstaina 18.4, kun Klubi matkaa SJK:n vieraaksi Seinäjoelle. Ottelu alkaa kello 18:30.

Seuraava kotiottelu pelataan 23.4.2019 kello 18:30. Silloin on vuorossa Stadin Derby, HJK vs HIFK. Liput HJK.fi/liput »

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Toivomäki, Rafinha, Obilor, Alho – Kairinen, Singh – Kouassivi-Benissan (82. Lappalainen), Dahlström (89. Tarasov), Bueno (75. Vahtera) – Vertainen