KuPS kaatui selvin numeroin

Klubi haki kolme pistettä Kuopiosta vakuuttavalla esityksellä.

KuPS vs HJK 0-3 (0-1)

HJK matkasi sunnuntaiksi Kuopioon KuPSin vieraaksi. Reilu viikko sitten joukkueet tasasivat pisteet Bolt Arenalla 2-2 lukemin, mutta tällä kertaa voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

– Hieno ja tasapainoinen vierasesitys meiltä. Kova suoritus pelaajilta kahden päivän huililla. Olimme todella vahvoja kaikissa pelin vaiheissa ja saimme palkintona ansaitun useamman maalin voiton, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela tuoreeltaan matsin jälkeen.

HJK lähti kamppailuun 4-4-2 muodostelmalla, ja avauksessa nähtiin muutama muutos Torstaisesta Lahti-kamppailusta.

Ottelu lähti käyntiin KuPSin lievällä hallinnalla. Isännät eivät kuitenkaan saaneet hyökkäyksestään tulosta aikaiseksi, Klubi sen sijaan iski heti ensimmäisestä paikastaan.

Seitsemännellä minuutilla HJK hyökkäsi oikeaa laitaa pitkin. Bubacar pelasi pallon keskustaan Rasmus Schüllerille, joka jatkoi välittömästi kuopiolaisten puolustuslinjan taakse rynnänneelle Riku Riskille. Riski tarjoili pallon maalinedustalle, jossa täysin vapaana ollut Tim Väyrynen siirsi komean kuvion päätteeksi HJK:n aikaiseen johtoon.

Aikaisen avausmaalin jälkeen peli jatkui intensiivisenä ja vauhdikkaana. Molemmat onnistuivat luomaan hyökkäyspeliään, ja Klubille aukesi sauma tuplata johtonsa, mutta Otso Virtanen KuPS-maalilla venyi tärkeään torjuntaan. Kuopiolaiset eivät onnistuneet murtautumaan paraatipaikoille, mutta erikoistilanteista isännät loivat vaarallista painetta. Avausjakson puolivälissä Miro Tenho pelasti pallon täpärästi aivan maaliviivalta kulmapotkun jälkitilanteessa.

Väyrysen osuma jäi ensimmäisen nelivitosen ainoaksi, mutta paikkoja oli molemmissa päissä lisäosumiinkin. Riku Riski pääsi kertaalleen oivaan paikkaan, mutta laiturin veto karkasi karkeasti maalista ohi. KuPSin Usman Sale puolestaan onnistui pariin otteeseen harhauttelemaan itsensä vetopaikkaan, mutta Antonio Reguero ei ollut ohitettavissa.

Avausjakso oli tasainen, joskin pallonhallinta oli hienoisesti Klubin hallussa. KuPS prässäsi melko matalalla, ja isännät pyrkivät iskemään nopeasti pallonriiston jälkeen, mutta HJK:n puolustus oli suorissa hyökkäyksissä terävänä.

Luis Murillo - HJK Helsinki
Luis Murillo

Klubi oli lähellä kasvattaa johtoaan vain pari minuuttia tauon jälkeen. Vastahyökkäys lähti nopeasti omalta alueelta ja Väyrynen vapautti Riku Riskin puolittaiseen läpiajoon. Riskin veto ohitti vastaan tulleen Virtasen, mutta pallo pamahti tolppaan.

Muutama minuutti myöhemmin syntyi helpottava 2-0 osuma. Tim Väyrynen syötti puolesta kentästä hienosti pallon Roope Riskille, joka oli puolustuslinjan tasalla noin 30 metrin päässä maalista. Riski lähti kuljettamaan palloa maalia kohti, ja aivan rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus oli millintarkka, eikä Virtaselle jäänyt saumaa torjunnalle.

Edellisestä osumasta oli ehtinyt kulua vain neljä minuuttia kun Klubi iski jälleen. Tällä kertaa hyökkäys rakentui vasemmalta laidalta ja Luis Murillo taisteli itsensä keskityspaikkaan. Kolumbialainen löysi takaviistosta Roope Riskin, jonka veto osui Tim Väyryseen. Pallo kimposi vapaaseen paikkaan maalin edustalle ja ensimmäisenä paikalla oli Riku Riski, joka iski pallon maaliin ja kasvatti Klubin johdon kolmeen maaliin.

Tunnin kohdalla HJK suoritti ensimmäiset vaihtonsa, kun David Browne ja Santeri Väänänen korvasivat Riku Riskin ja Schüllerin kentällä.

Roope Riski - HJK Helsinki
Roope Riski

Klubi jatkoi vyöryään kuopiolaisten päätyyn ja Nikolai Alho petasi Roope Riskille erinomaisen tekopaikan. Tällä kertaa KuPS-puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan laukauksen kulmapotkuksi.

Seuraava vaihto nähtiin 72. minuutilla, kun Eetu Vertainen tuli maalintekijä Väyrysen tilalle.

Ottelun edetessä loppua kohti Klubi ei enää hyökännyt yhtä ahnaasti. KuPS pääsi luomaan hitaita hyökkäyksiä, mutta HJK-puolustuksella ei ollut minkäänlaisia ongelmia oman pään varjelemisessa. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Roope Riskillä oli kaksikin erinomaista saumaa kasvattaa helsinkiläisten johtoa, mutta viimeistely ontui. Riski otettiin vaihtoon 83. minuutilla ja hyökkääjän tilalle tuli toppari Ivan Ostojić.

KuPS vs HJK 9.8.2020

Enempää maaleja ei Kuopiossa nähty ja Klubi nappasi tärkeän voiton selkein 3-0 lukemin. Klubi oli selvästi parempi kentällä olleista joukkueista, eikä KuPS pystynyt haastamaan helsinkiläisiä toisella jaksolla. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla selvästi tylymmät HJK:n hyväksi.

Katso kooste ottelusta otsikkokuvan videolta!

HJK pelaa seuraavan kerran lauantain 15.8., kun Töölöön vieraaksi saapuu Honka. Ottelu alkaa kello 17:00. Liput otteluun: HJK.fi/liput »

7′ Väyrynen 0-1
53′ Riski Ro 0-2
57′ Riski Ri 0-3

HJK:n kokoonpano: Reguero – Murillo, O’Shaghnessy, Tenho, Alho – Hasani, Schüller (60. Väänänen), Bubacar, Ri Riski (60. Browne) – Väyrynen (72. Vertainen), Ro Riski (83. Ostojić)

Roope Riski juhlii 2-0 maalia.