LAHTI CUP: HJK:lle turnausvoitto ja palkintopotti

HJK kuittasi 1-2 voitollaan Uusi Lahti -turnauksen ykkössijan sekä 12 000 euroa. Sunnuntain esityksen perusteella HJK ansaitsi turnausvoittonsa. Se puolusti tiiviisti ja pystyi luomaan riittävästi maalipaikkoja.

Turnauksen päätöspäivän ensimmäinen puoliaika sujui HJK:n komennossa. Raitapaidat hallitsivat kenttätapahtumia eikä päästänyt KuPSia maalipaikoille. Hieman kokeneemmalla miehistöllä operoinut HJK teki kaksi hienoa maalia. Ensin onnistui Akseli Pelvas 18. minuutilla. 2-0-lukemat viimeisteli Joel Pohjanpalo Erfan Zenelin loistosyötöstä. Muurisen suojateilla oli kaksi maukasta tilannetta lisämaaleihinkin, mutta KuPS-vahti Hilander torjui ne.

Toinen jakso alkoi hienoisella HJK-hallinnalla. Jälkimmäisen puolikkaan avausmaalin iski kuitenkin KuPSin Christian Anderssen 56. minuutilla. Maalin jälkeen kuopiolaiset pääsivät huomattavasti paremmin mukaan peliin. Klubin Kastratilla oli mahdollisuus iskeä ottelun sinetti 70. minuutin läpiajossaan, mutta Hilader maalillaan torjui. Lopulta KuPS ei saanut kehitettyä kunnollista kiriä ja loppunumeroiksi jäi 1-2 HJK:lle.

Antti Muurinen hymyili tyytyväisenä historian viimeisen Uusi Lahti -turnauksen voiton varmistuttua.

– Tänään meiltä hyvä ensimmäinen jakso. Toinen jakso oli meiltä heikompi. Meitä auttoi se, että saimme tänään kentälle tuoreita jalkoja. Paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet ratkaista ottelun jo aiemmin, kertoi Muurinen.

Kakkossijan napanneen KuPSin luotsi Esa Pekonen myönsi HJK:n hyvyyden.

– HJK oli parempi, mutta pystyimme kuitenkin pelaamaan omaa peliämme noinkin kovaa vastustajaa vastaan, sanoi Pekonen.

Parhaina palkittiin HJK:n Mathias Lindström  ja KuPSin Aleksi Paananen.

KuPS-HJK 1-2 (0-2)