Lainamies Yli-Kokko on seurannut Irlannissa HJK:ta tiiviisti Ruudusta 

“Korkeat pallot ja kakkospallot ovat täällä isossa roolissa.”

Johannes Yli-Kokko
“YK” on päässyt tuulettamaan maalia kahdesti Irlannin liigassa.

Johannes Yli-Kokko siirtyi helmikuussa HJK:sta lainasopimuksella Irlantiin ja Dundalkiin. Lähdöstä tuli lentävä: “YK” iski komean maalin vain pari päivää saapumisensa jälkeen. 

– Olihan se tosi hienoa päästä näyttämään osaamista heti ekassa pelissä, ja iskäkin ehti katsomoon heti ekaan peliin, Yli-Kokko myhäilee muistolle. 

Irlannin liigaa pelataan tiiviillä tempolla, ja liigaotteluita onkin kertynyt Yli-Kokon siirron jälkeen jo 19. Espoolainen on ollut avauksessa 13 kertaa ja tullut penkiltä neljästi. 

– Olen ollut tosi tyytyväinen päätöksestä lähteä tänne. Pelejä on tullut kiitettävästi, ja paria pientä lihaskireyttä lukuun ottamatta olen pysynyt ehjänä ja ollut valmentajien käytettävissä.

Maaleja tilillä on kaksi, samoin syöttöjä. 

– Peli on tosi erilaista kuin Suomessa: Paljon nopeatempoisempaa ja suoraviivaisempaa. Monen joukkueen peli ei myöskään ole kovin organisoitua, joten korkeita palloja ja kakkospalloja tulee tosi paljon. Erikoistilanteet ovat isossa roolissa, niistä tulee aika paljon maaleja.

Noin 40 000 asukkaan Dundalkista pääsee pääkaupunki Dubliniin noin tunnissa, mutta Dundalkissa jalkapalloilijan on helppo keskittyä olennaiseen.

– Arki on rauhallista, eihän täällä yleensä hirveästi mitään tapahdu. Ihmiset ovat erittäin mukavia ja auttavaisia, mikä on tietenkin helpottanut arkea. Treenit ovat HJK:sta tutusti aamulla, ja futisarki on tosi laadukasta – treenien ohella salitreenit ja fysiohuolto on hyvin organisoitua.

Viime vuonna haastattelussamme kerroit olevasi ahkera golfaaja ja itse asiassa Meri-Lapin golfklubin jäsen. Oletko ehtinyt Irlannissa greenille?

– Muutaman joukkuekaverin kanssa on käyty pelaamassa monta kertaa tuossa lähikentällä, ja kentät ovatkin erittäin hienossa kunnossa. 

Dundalk osallistuu heinäkuussa myös Konferenssi-liigan karsintoihin. Yli-Kokon lainasopimus on voimassa heinäkuun loppuun.

– Olen ehtinyt katsoa Ruudun kautta yhtä vaille kaikki Klubin liigapelit. Alkukaudesta hyökkäyspeli oli hienoa katsottavaa, ja nyt sama dynaamisuus pitäisi kaivaa takaisin.