Liigacup alkoi hienolla kotivoitolla

HJK palasi kentille tyylikkäästi nappaamalla 2-0 -voitolla täydet pisteet kauden ensimmäisestä virallisesta ottelusta RoPS:ia vastaan. Talin halli täyttyi jalkapallonnälkäisistä katsojista, jotka pääsivät seuraamaan tiukkaa ja vauhdikasta kamppailua. Sebastian Sorsan ja Nikolai Alhon osumat veivät Klubin lopulta ansaittuun voittoon, mutta helpoksi RoPS ei ottelua hallitsevalle Suomen mestarille tehnyt.

Ensimmäinen puoliaika alkoi ryminällä. RoPS:n korkea prässi tekipelistä rikkonaista ja tunteet kävivät ajoittain kuumana, kun irtopalloista taisteltiin kovalla intensiteetillä huolimatta ottelun tammikuisesta ajankohdasta. HJK:n laitureiden leikkaukset kohti keskustaa aiheuttivat ongelmia vierasjoukkueelle ja sekä Nikolai Alho että Demba Savage olivat avata maalitilin ensimmäisen puolen tunnin aikana. Ensimmäistä osumaa saatiin kuitenkin odottaa puoliajan loppuun saakka. Pitkän painostusjakson päätteeksi Mikael Forssellin laukaus rangaistusalueen rajalta blokattiin RoPS:n puolustuksen toimesta, mutta pallo kimposi Sebastian Sorsalle laukaisuetäisyydelle ja tämä sijoitti vasemmalla jalallaan pallon RoPS-maalin yläkulmaan.

Tauon jälkeen RoPS sai otetta pelistä. Vaaralliset paikat olivat vähissä, mutta vieraiden pitäessä palloa Klubi onnistui hätyyttelemään RoPS-puolustusta nopeilla vastaiskuilla. HJK:n topparit pitivät RoPS:n hyökkääjät tiukasti pihdeissään omalla puolustusalueella ja 10 vuoden poissaolon jälkeen paluun sinivalkopaitaan tehnyt Markus Heikkinen suojeli ja siivosi puolustuslinjan edustaa tehokkaasti. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 81. minuutilla. Rasmus Schüllerin pitkä avaus vapautti Alhon läpiajoon, ja laituri irtosi vartijastaan ja pamautti pallon verkon perukoille.

HJK:n ottelut Liigacupissa jatkuvat keskiviikkona, kun Klubi kohtaa FC Hongan vieraskentällä. Sitä seuraavana keskiviikkona edessä on vierasmatka Tallinnaan, jossa vastaan asettuu FC Flora. HJK palaa Talin halliin 20.02., jolloin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja FC Honka.