Litmanen ja Ring ratkaisivat – HJK on Suomen Cupin voittaja 2011

Ottelu edettiin ensimmäisellä jaksolla pääosin HJK:n hallinnassa, mutta toisella jaksolla mentiin ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä.

HJK oli ensimmäisen 20 minuutin aikana huomattavasti aktiivisempi. Berat Sadik pääsi puskemaan vaarallisesti jo 8. minuutilla. Zeneli kolisteli ylärimaa kahdesti lyhyen ajan sisään ja Akseli Pelvas pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukoi hieman oikean tolpan ohi.

Sen jälkeen tilanne tasoittui. KuPS:kin sai pidettyä palloa ja loi muutamia vaarallisia maalipaikkoja Patrice Ollon, Dickson Nwakaemen ja Olajide Williamsin avulla.

Varsinkin Miika Ilo KuPS:n vasemmalla laidalla oli pariin kertaan hyvässä maalipaikassa, mutta ei onnistunut ohittamaan Ville Wallénia.

Maalittomassa  tilanteessa edettiin jatkoajalle, joiden molemmista puoliskoista tulikin jännittäviä. Ensimmäisellä jatkoajan puoliskolla HJK:n Sebastian Sorsa oli avopaikassa, samoin toisella puolella Miika Ilo peräti kahdesti. Kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut.

Tarvittiin ensin Jari Litmanen, joka iski heti toisen puoliskon alkuun. Irtopallo ajautui Litmaselle 25 metriin, josta hän otti haltuun ja laukoi tarkasti pallon takakulmaan. Kuusi minuuttia myöhemmin ratkaisijaksi nousi Alex Ring, joka pääsi HJK hyökkäyksen jälkeen avopaikkaan maalin eteen eikä erehtynyt.

KuPS:n onnistui kaventamaan vielä 120. minuutilla, kun Markus Joenmäki sijoitti pallon ohi Ville Wallénin. Savolaisjoukkueen ei kuitenkaan onnistunut kirimään HJK:n 0-2 johtoasemaa jatkoajalla umpeen, joten hallitseva Suomen mestari kruunattiin tämän vuoden SUomen CUpin mestariksi. HJK:lle Suomen Cup -mestaruus oli järjestään 11. Samalla mestarijoukkueelle jää mahdollisuus saalista tältä kaudelta tupla, sillä joukkue johtaa myös Veikkausliigaa.

KuPS-HJK 1-2 ja. (0-0(0-0)