Luke Plangen hattutempulla kolme pistettä – “Tarvitsimme tätä voittoa”

Vaihtomies Plange laukoi HJK:n ensimmäisen hattutempun Boltilla kymmeneen vuoteen!

Luke Plange ja Topi Keskinen tuulettamassa.

HJK vs SJK 4–1 (1–1)
4’ Fallou Ndiay 0–1
33’ Lucas Lingman 1–1 rp
78’ Luke Plange 2–1 (Santeri Hostikka)
83’ Luke Plange 3–1 (Kevin Kouassivi-Benissan)
90’ Luke Plange 4–1 (Lucas Lingman)
Yleisömäärä: 5216

Töölössä nähtiin Metallican säestämä tapahtumarikas Veikkausliigaottelu, joka kääntyi toisella jaksolla HJK:lle. Voiton takuumiehenä toimi vaihdosta kentälle tullut Luke Plange hattutempulla.

– Me tarvitsimme tätä voittoa, ja nimenomaan tällaista voittoa. Tämä tekee joukkueelle tosi hyvää, ja tällaisia hetkiä tarvitaan, jotka luovat uskoa seuraaviin vaikeisiin hetkiin. Saatiin kotiyleisö taas liekkeihin ja meidän taaksemme. Yhdessä tätä tehdään, ja yhdessä välillä vähän kärsitään. Tosi tärkeä voitto, sanaili Toni Korkeakunnas.

Topi Keskinen urakoi 90 minuuttia.

Ilta kuitenkin alkoi HJK:n kannalta heikosti SJK:n siirtyessä jo neljännellä minuutilla johtoon. Fallou Ddiay nikkasi vieraat johtoon kulmapotkusta. Nopeasti takaiskun jälkeen isännät kuitenkin otti pelin haltuunsa. Toista kertaa HJK:n avauksessa pelannut Michael Boamah pääsi muutamaan kertaa puskemaan, joista toinen osui tolppaan.

Myös Aapo Halme pääsi hyvältä paikalta puskemaan sekä Hans Sarpei boksin rajalta volleyllä kokeilemaan, mutta näistä ei vielä tulosta syntynyt. Hetkeä myöhemmin Anthony Olusanyaa rikottiin rangaistusalueella, ja erotuomari Oliver Reitala vei pallon pilkulle. Lucas Lingman laukoi varmuudella kauden kolmannellaan pallon ohi Roope Painion. 

Lucas Lingman iski kauden kolmannen pilkulta.

Jakson lopussa vieraat saivat vielä hieman otetta takaisin. Kasper Paanaselle avautui loistava paikka, mutta Halme liukui viime hetkellä pallon eteen.

– Aloitimme todella huonosti ja heikosti. Oltiin unessa alku, ja taas päästettiin vähän löysä maali erikoistilanteessa. Sitten joukkue ryhdistäytyi, ja mielestäni pelattiin aika hyvin maalin jälkeen. Ekalla puoliajalla oli paljon hyvää meidän tekemisessämme. Saatiin tosi paljon painetta ja olisiko ollut 7–8 kulmaa (toim. huom. 10). Pystyttiin pitämään vastustaja heidän puolikkaallansa, ja saatiin vastaprässillä voitettua palloja takaisin, kommentoi Korkeakunnas ensimmäistä jaksoa.

Jälkimmäisellä nelivitosella nähtiin Luke Plange -show. Sitä ennen SJK-hyökkääjä Rasmus Karjalaisella oli kaksi paikkaa viedä vieraat johtoon, niissä kuitenkaan onnistumatta. Olusanyan tilalle vaihdettu Plange sen sijaan onnistui omissa paikoissaan. 78. minuutilla kulman jälkeen pallo kierrätettiin laitaan Santeri Hostikalle, joka keskitti loistavasti. Plange sai jalan väliin ja ohjasi ottelun voittomaalin.

Ratkaisu nähtiin viisi minuuttia myöhemmin. SJK:n kulmapotkun jälkeen Klubille avautui vaarallinen vastahyökkäys. Topi Keskinen nappasi irtopallon ja pelasi sen Kevin Kouassivi-Benissanille. Keskinen jatkoi rikkovan liikkeen pystyyn, joka avasi paljon tilaa Plangelle. Loppu näkyi tulostaululla Plangen sijoittaessa pallon laadukkaasti maaliin.

Plange pelasi 20 minuuttia ja iski hattutempun.
Luke Plange haastattelussa Ruudun lähetyksessä

Lisäajalla nähtiin vielä illan kruunu, kun ”Plangey” viimeisteli hattutempun Lingmanin syötöstä sekä vieraiden alakerran pienehköllä avustuksella. Maaleja Plangella on kasassa nyt viisi, joista neljää hän on päässyt tuulettamaan Klubipäädyn edessä.

– En tiedä mitä edes sanoa. En odottanut tekeväni hattutemppua. Ensimmäisen maalini jälkeen niitä vain tuli, en voi valittaa, kommentoi iloinen Plange kysyttäessä tunnelmia hattutempun jäljiltä Ruudun haastattelussa.

– Toke on sanonut suurimman osan ajasta, että nauti pelaamisesta ja tee parhaasi. Nämä ovat tärkeät kolme pistettä. Emme ole olleet parhaimmillamme muutamassa aiemmassa pelissä ja nämä pisteet auttavat meitä.  

Hattutemppu oli 104:s HJK-pelaajan tekemä miesten pääsarjatasolla. Edellisestä Klubipelaajan hattutempusta Bolt Arenalla onkin ehtinyt vierähtää jo tovi. Miltei kymmenen vuotta sitten (21.9.2014) Demba Savage iski IFK Mariehamnin viimeksi Töölössä hatullisen. 

Klubipääty taisteli tasaväkisesti Metallican kanssa.

– Onnistujia oli paljon. Michael Boamah pelasi toisen pelinsä ja on osoittanut, että pystyy pelaamaan tällä tasolla todella hyvin. Saatiin taas uusi nuorehko pelaaja debytoimaan HJK:ssa liigassa (Nils Svensson). Olin myös ilahtunut, että alkoi näkymään merkkejä siitä, miksi Hans Sarpei on pelannut myös Bundesliigassa. Hänen kanssaan on keskusteltu, ja nyt oli hyvää energiaa, totesi Korkeakunnas nostaen muutaman pelaajan Plangen lisäksi esille. 

Kausi jatkuu jo ensi keskiviikkona Oulunkylässä. Loppuunmyyty ottelu Gnistania vastaan alkaa klo 19.00. Katso ottelu Ruudusta, jos et ehtinyt lippua MustaPekkaAreenalle lunastamaan. Kotona jatketaan 19.6. herkullisella ottelulla Kuopion Palloseuraa. Juhannusetko-ottelu starttaa vasta klo 21, ja lipunmyynti on ollut jo vilkasta. Nappaa liput KuPS-otteluun tästä.

Katso kooste ottelusta

HJK:n kokoonpano: Elmo Henriksson – Aapo Halme, Joona Toivio, Michael Boamah (88’ Nils Svensson) – Noah Pallas, Hans Sarpei, Lucas Lingman, Kevin Kouassivi-Benissan (88’ Aaro Toivonen) – Topi Keskinen, Anthony Olusanya (71’ Luke Plange), Santeri Hostikka (80’ Atom)

Joukkue juhlimassa voittoa Klubipäädyn edessä.