Maajoukkuetauko on ohi – HJK matkustaa jälleen Hongan vieraaksi

Toni Koskela: ”Meillä on paljon kokemusta siitä, mitä syksyn pelien voittaminen vaatii.”

Murilo, Santeri Väänänen, Paulus Arajuuri - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Santeri Väänänen onnistui maalinteossa edellisessä Honka-vierasottelussa.

FC Honka vs HJK
To 29.9.2022 klo 18:00
Veikkausliiga – Tapiolan Urheilupuisto

Veikkausliigan yläloppusarja jatkuu herkullisella kärkikamppailulla, kun HJK matkustaa toista kertaa lyhyen ajan sisällä Tapiolaan FC Hongan vieraaksi. HJK voitti ensimmäisessä yläloppusarjan ottelussaan SJK:n ja vankisti asemaansa sarjan kärkipaikalla: Kuopion Palloseura on nyt viisi pistettä takamatkalla, tosin ottelun vähemmän pelanneena. Sen sijaan vielä muutama kierros sitten tasapisteissä Klubin ja KuPSin kanssa ollut Honka on tippunut jo 11 pisteen päähän, mutta myös espoolaisilla on yksi ottelu rästissä.

HJK on päässyt hieman levähtämään maajoukkuetaukoa edeltäneen äärimmäisen tiiviin pariviikkoisen jälkeen. Nyt edessä ovat kauden viimeiset kahdeksan ottelua: neljä kotimaassa ja neljä Euroopassa.

– Huilasimme viime viikon lähes kokonaan ja keräsimme voimia kauden viimeiseen puristukseen. Palasimme harjoituksiin loppuviikolla, ja tänään kaikki maajoukkuepelaajat olivat huomenna palaavaa Conor Hazardia lukuun ottamatta jo mukana. Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK ja Honka ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen, ja Klubi on ollut molemmilla kerroilla maalin verran parempi: kauden avauskierroksella Töölössä HJK otti niukan voiton Belgiaan siirtyvän Casper Terhon osumalla, ja parisen viikkoa sitten Anthony Olusanya hiljensi Tapiolan kotiyleisön lisäajan voittomaalillaan.

– Varmasti tulee taas tasainen peli, kuten viimeksikin Tapiolassa. Olosuhteet voivat hieman vaikuttaa siihen, millainen pelistä lopulta tulee. Joukkue on hyvässä vireessä, ja meillä on paljon kokemusta siitä, mitä syksyn pelien voittaminen vaatii.

Pitkäaikaispotilaista Valtteri Moren ja Roope Riski ovat edelleen poissa kokoonpanosta. Sivussa ovat myös pikkuvaivojen vuoksi Joona Toivio sekä Paulus Arajuuri, eikä Lucas Lingmankaan pelaa maajoukkuereissulta saadun puujalan takia vielä Honkaa vastaan.

Viime kaudella vasta kahdeksanneksi sijoittunut Honka on ollut viime otteluiden huonosta tuloskunnosta huolimatta yksi kauden positiivisimpia yllätyksiä. Espoolaiset ovat viimeistelleet eniten maaleja Veikkausliigassa, ja etenkin monet nuoret pelaajat ovat onnistuneet hyvin. Klubi on kuitenkin ollut AC Oulun ohella ainut ryhmä, jota Honka ei ole kyennyt ainakaan vielä kukistamaan.

HJK:n edellisestä Honka-tappiosta on vierähtänyt jo yli kolme vuotta – jos maaliskuussa Klubi 04:n miehistöllä pelattua Suomen Cupin kamppailua ei oteta huomioon: espoolaiset voittivat kaudella 2019 niin ikään yläloppusarjassa pelatun ottelun kotikentällään lukemin 3–1.