Mannströmin ja Väyrysen maaleilla pirteään voittoon JJK:sta

Vierailija JJK oli muutamaa hyvää tilannetta lukuunottamatta täysi vastaantulija. HJK:n kaikesta tekemisestä näki selkeän halun näyttää joukkueen taso.

Alussa JJK jaksoi hyvin kotijoukkueen mukana ja loi myös vaarallisia tilanteita ja muutaman kulmapotkun. HJK paransi hetki hetkeltä ja puolen tunnin jälkeen otti ottelusta hyvän otteen.

Hyvä vaihe ensimmäisen jakson loppuun toi avausosuman.

1. minuuttia oli pelattu kun kulmapotkun jälkitilanteesta Sebastian Sorsa palautti pallon maalille ja se kimposi Sebastian Mannströmille 16-alueen oikealle puolelle. Mannström pääsi laukomaan vapaasti, ja vetikin rennosti ja tarkasti vasempaan alakulmaan.

Toinen osuma tuli saman vahvan hallintavaiheen aikana. Tällä kertaa erinomaisesti laidallaan jatkuvasti haastanut Erfan Zeneli vei JJK-puolustaja Antto Tapanisen kahville ja hankki HJK:lle rangaistuspotkun.

Sen laukoi sisään Mika Väyrynen.

Tauolle edettiiin HJK:n 2-0 -johdossa. Heti toisen jakson alkuun kotijoukkueella oli mahdollisuus lisätä johtoaan. Ensin Mannström tarjoili Zenelille hyvän vetopaikan poikittaissyötöllä, mutta Efun laukaus nousi yli.

Pian perään Rasmus Schüller hankki joukkueelleen ottelun toisen rangaistuspotkun. Tällä kertaa JJK-maalivahti Janne Korhonen venytti Mika Väyrysen pilkun eteen ja taululla säilyivät 2-0 -numerot.

Loppu oli HJK:n hallintaa, varsinkin kun erotuomari Tony Asunmaa antoi JJK:n Jordi Van Gelderenille kaksi perättäistä varoitusta suunsoitosta ja ajoi miehen lopulta ulos. JJK ei päässy luomaan loppukiriä, joten HJK nappasi kotikentältään täyden pistepotin ja pysyy tiukasti mukana kärkikolmikossa. Nyt Inter johtaa, HJK tulee toisena ja kolmantena on IFK Mariehamn.

HJK-JJK 2-0 (2-0)