Mestaruus katkolla sunnuntaina Valkeakoskella

Klubi varmistaisi voitolla mestaruuden – yli 400 HJK-kannattajaa tulossa tukemaan joukkuetta.

HJK:lla on mahdollisuus ratkaista mestaruustaisto jo ennen viimeistä kierrosta.

FC Haka vs HJK
Su 9.10.2022 klo 18:00
Veikkausliiga – Tehtaan kenttä

Veikkausliiga-kausi lähestyy loppuaan: sunnuntaina on HJK:n viimeisen vierasottelun aika, kun joukkue matkustaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. Panokset ovat ottelussa suuret, ja pelin henki on selvä: voitolla Klubi varmistaisi kolmannen peräkkäisen Veikkausliigan mestaruuden. Myös Haka himoitsee kolmea pistettä, sillä valkeakoskelaiset taistelevat kynsin ja hampain pronssimitaleihin sekä tällä kaudella suoraan europaikkaan oikeuttavasta kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä Haka on kolme pistettä kolmossijaa hallussaan pitävää FC Honkaa perässä, joten tappio sunnuntaina heikentäisi Hakan mahdollisuuksia merkittävästi.

HJK:n ainoa haastaja mestaruustaistossa on neljän pisteen päässä oleva Kuopion Palloseura, joka pelaa sunnuntaina kotiottelun FC Interiä vastaan. Mikäli KuPS häviää kaksi tuntia ennen Klubin ottelua alkavan kamppailun, kruunataan HJK mestariksi riippumatta loppukauden tuloksista.

– Tilanne on kaikille hyvin selkeä, ja tasapeli ei varmasti kiinnosta kumpaakaan joukkuetta. Se tuo oman pienen lisänsä otteluun – etenkin, mitä pidemmälle edetään tasatilanteessa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Haka on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, ja joukkue onkin viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä neljän voiton ja keskiviikon KuPS-tasurin myötä. Lisäksi valkeakoskelaisryhmä on pitänyt maalinsa puhtaana neljässä viime ottelussa. Hakan viimeisin tappio on elokuulta, kun HJK vei pisteet Tehtaan kentältä maukkaalla 3–0-vierasvoitolla.

Myös HJK lähtee Haka-kamppailuun kaksi onnistunutta ottelua allaan. Viime sunnuntaina Klubi jyräsi Interin Boltilla, ja torstain Eurooppa-liigan ottelun saldoksi jäi 1–1-tasapeli Ludogoretsia vastaan vahvan esityksen päätteeksi.

– Haka on hyvässä vireessä, ja heillä on vahvoja vastahyökkäyspelaajia. Lisäksi Lee Erwin on sellainen hyökkääjä, joka pystyy viimeistelemään monipuolisesti molemmilla jaloillaan niin boksista kuin sen ulkopuolelta. Meillä on viikolta hyvä peli alla, jossa teimme paljon asioita hyvin. Keskittymisemme ja valmistautumisemme täytyy johtaa siihen, että meillä on huomenna sama mentaliteetti ja energia ensimmäisestä minuutista lähtien.

Loukkaantumisten vuoksi Valkeakoskelta puuttuvat Miska Ylitolva, Aapo Halme, Murilo, Valtteri Moren sekä Roope Riski.

HJK saa otteluun jälleen kerran kannattajiltaan tärkeän tuen, kun peräti yli 400 HJK-kannattajaa on matkustamassa Valkeakoskelle.