Miehet palasivat voitolla sarjan kärkeen

Mäkelä tuli kentälle tauolla kärki Sherif Ashrafin tilalle. Mäksä ehti olla kentällä kymmenisen minuuttia kun maalivahti Ville Wallénin pitkä avaus puikahti Haka-puolustuksen läpi ja Mäkelä kiihdytti palloon ennen Haka-maalivahti Kert Küttia. Pieni ohjaus lirutti pallon tarkasti maaliin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli HJK:n hallintaa, mutta maalipaikoilla ei kumpikaan joukkue juhlinut. Haka oli ottelussa jatkuvasti aktiivinen ja prässäsi palloa liikuttanutta kotijoukkuetta ylhäältä saakka. HJK ei onnistunut ensimmäisellä jaksolla löytämään keinoja prässilinjan ohittamiseen.

Pian HJK:n 1-0 -maalin jälkeen hyökkäyspäähän tuli lisää voimaa kun Akseli Pelvas vaihtui Berat Sadikiin. Ottelu oli Sadikin pitkään loukkaantumisen takia sivussa olleelle ensimmäinen tämän kauden liigassa. Beratin pelihalut olivat helposti nähtävissä, ja Hakan puolustus olikin suuremmassa pulassa nopeiden ja kookkaiden HJK-hyökkääjien kanssa toisella jaksolla.

Sadik oli lisätä HJK:n johtoa pian kentälle päästyään, mutta mies ei liukumallakaan ehtinyt Demba Savagen syöttöön maalin edustalla.

Tasoituspaikkojakin vierailija Hakalla oli. Muun muassa Shane Robinson pääsi kerran nokikkain Wallénin kanssa, mutta HJK-maalivahti venyi loistavaan torjuntaan. Haka myös sai ottelun lopussa hyvää painetta HJK-maalille, mutta taistellen puolustanut kotijoukkue onnistui pitämään maalinsa tyhjänä.

Voitto ei tullut yhtä näyttävällä pelillä kuin tiistain voitto KR Reykjavíkistä, mutta paluu voittokantaan ja sarjakärkeen lämmitti mieliä HJK:n pukukopissa.

Haka-ottelu aloittaa otteluruuhan, jonka seuraava haaste on Mestareiden liigan toisen karsintakierroksen toinen osaottelu Islannin mestari KR Reykjavikiä vastaan. HJK matkustaa Islantiin maanantai-aamuna ja hakee jatkopaikkaa tiistain ottelussa.

HJK-Haka 1-0 (0-0)

57. Mäkelä (Wallén)

HJK: Ville Wallén, Tuomas Kansikas, Mikko Sumusalo, Timi Lahti, Mathias Lindström, Sebastian Mannström, Demba Savage, Mika Väyrynen (81. Antti Okkonen), Rasmus Schüller, Sherif Ashraf (46. Juho Mäkelä), Akseli Pelvas (63. Berat Sadik)