Mitä kuuluu, lainamiehet? – ”Olen viihtynyt Kokkolassa ihan törkeän hyvin”

Kujasalo iski kaksi maalia, Meriluoto muutti Puolaan ja Ylitolva Kotkaan, Yli-Kokko jatkaa Irlannissa.

Miska Ylitolva nousi samantien KTP:n avaukseen.

Kuusi HJK:n ja neljä HJK Klubi 04:n pelaajaa on parhaillaan kasvamassa korkoa lainaseuroissa. Katsastimme miten heidän heinäkuunsa sujui ja jututimme KPV:n luottomiestä Niilo Kujasaloa

NIILO KUJASALO, KPV
“Nipa” pelaa ottelusta toiseen täysiä minuutteja keskikentällä KPV:ssa, joka hilautui heinäkuun aikana Ykkösen jumbon paikalta sijaa ylemmäs. Annetaanpa 19-vuotiaan Kujasalon kertoa kuinka Kokkolassa on sujunut.

– Olen viihtynyt täällä ihan törkeän hyvin. Joukkueessa on mukavia jätkiä, pääsin tosi hyvin messiin jengiin saman tien. 

– Sarjataulukosta näkee, että kausi on ollut meille tosi vaikea. Ollaan pelattu usein todella hyvinkin, mutta pisteitä ei ole saatu. Itsellä on kuitenkin tosi varma fiilis siitä, että saadaan homma vielä klaarattua. 

– Olen saanut paljon peliaikaa ja vastuuta, ja niitä lähdin hakemaankin. Olen myös mielestäni mennyt tosi paljon eteenpäin niissä asioissa, missä olen halunnut kehittyä. 

Teit JäPS-voitossa kaksi maalia. Se ei taida olla sinulle ihan tavallista?
– Ei kyllä helposti tule mieleen, milloin olisin viimeksi tehnyt kaksi maalia samassa pelissä, tuskin edes B-junnuissa? Eli on siitä aikaa… Maistui kyllä ihan pirun hyvälle, etenkin kun ennen JäPS-peliä joukkueella oli vielä alla todella vaikea jakso.  


ELMO HENRIKSSON, IFK MARIEHAMN
IFK Mariehamn pelasi heinäkuussa 6 ottelua ja Elmo Henriksson tuttuun tapaan ne kaikki, kolmen nollapelin kera. KuPS kaatui Cupissa rankkarikisassa. 


MISKA YLITOLVA, KTP
“Mise” siirtyi peliajan perässä Kotkaan, ja sitä tulikin saman tien: Ylitolva pelasi avauksessa sekä Oulussa että Kuopiossa.

SAMUEL ANINI JR, IFK MARIEHAMN
“Junnu” pelasi viisi kuudesta IFK:n heinäkuun ottelusta. Avauksessa hän tuli kentälle kahdesti, penkiltä kolmesti. 

KAI MERILUOTO, STAL MIELEC
Puolaan siirtynyt Meriluoto pelasi pari päivää muuttonsa jälkeen harjoitusottelussa heti toisen puoliajan. Kahdessa ensimmäisessä liigapelissä hän tuli molemmissa kentälle ottelun toisella jaksolla. 

JOHANNES YLI-KOKKO, DUNDALK
“YK:n” laina Irlannissa jatkuu kauden loppuun. Heinäkuun Irlannin liigan ainoassa ottelussa Yli-Kokko iski maalin Bohemiansin verkkoon. Irlannin Cupissa sekä Kolmessa Konferenssiliigan karsinnassa hän oli kaikissa avauksessa. Konferenssiliigassa Dundalkin matka katkesi 2. kierrokselle elokuun alussa.


HALIL BAĞCI, SalPa
Turkkilaisveskari pelasi maalilla neljässä Ykkösen matsissa ja piti kahdesti nollat. 

ALTTI HELLEMAA, SJK Akatemia
Altti kellotti peliminuutteja kolmessa Ykkösen pelissä viidestä vahvasti pelaavassa Akatemiassa. 

YLLSON LIKA, PKKU
Kelpo kuukausi Kakkosessa: Kolme peliä, kolme kertaa avauksessa, kolme maalia.

PATRIK RAITANEN (IFK MARIEHAMN)
Kausi päättyi helmikuussa polvivammaan.