Miten meni lainamiestemme kesäkuu?

IFK Mariehamnin Elmo Henriksson torjui kolmannen peräkkäisen rankkarin. SalPan Halil Bağcı torjui kolme nollapeliä ja rankkarikisasta jatkopaikan Interiä vastaan Suomen Cupissa.

Neljä HJK:n ja neljä HJK Klubi 04:n pelaajaa viettää kautensa lainalla muissa seuroissa. Käymme kuukausittain pelaaja pelaajalta tiiviisti läpi, kuinka miehemme maailmalle ovat suoriutuneet lainapesteissään.

Elmo Henriksson torjuu rankkarin.

ELMO HENRIKSSON, IFK MARIEHAMN
Henrikssonista on kasvanut Veikkausliiga-kesän kuumin rankkarispesialisti: Interiä vastaan Henriksson torjui jo kolmannen (!) peräkkäisen rankkarin. 

IFK oli sarjataulukossa kesäkuuun päättyessä karsijan paikalla, mutta KuPS:sta haettu vierasvoitto antoi varmasti kaivattua itseluottamusta. Henriksson torjui ottelussa nollapelin ja on viime kauden tapaan hoitanut liigassa joukkueensa ykkösvahdin tonttia Cup-pelejä lukuun ottamatta.

Henrikssonin kesäkuuhun mahtuivat myös U21-maajoukkueen harjoitusottelut. Sloveniaa vastaan Klubi-veskari piti maalinsa puhtaana pelattuaan ensimmäisen puoliajan. 

SAMUEL ANINI JR, IFK MARIEHAMN
“Junnu” oli pohjustamassa IFK:n johtomaalia Tapiolassa Honkaa vastaan ja oli avauksessa myös SJK:ta ja Vasa IFK:ta vastaan. Oulussa vastuuta tuli penkin kautta. 

JOHANNES YLI-KOKKO, DUNDALK
Kesäkuun kuudesta liigapelistä “YK” vietti poikkeuksellisesti kolme kokonaan penkillä, kolmessa muussa matsissa espoolainen oli avauksessa. Dundalkin vaisusti alkanut kausi Irlannin liigassa on kääntynyt kohti parempaa: Kuun saldona yksi tappio ja tasuri sekä neljä voittoa, joista viimeinen sarjakärki Shamrock Roversia vastaan. Dundalk on sarjassa neljäntenä. 

Kesäkuussa Yli-Kokko kertoili kuulumisiaan Irlannista haastattelussamme.

HALIL BAĞCI, SalPa
Myös Klubin toinen lainaveskari, SalPaa Ykkösessä edustava Halil Bağcı, pelasi kesäkuussa mainiosti. Kauden alku meni loukkaantumisen vuoksi ohi, mutta kesäkuussa irtosi viimein peliaikaa, ja jälki oli vakuuttavaa: Nollapelit Suomen Cupissa HooGeetä (6–0) ja FC Interiä (0–0) vastaan. Interiä vastaan turkkilainen hoiteli pilkkukisassa kaksi rankkaria ja vei salolaiset Cupissa 8 parhaan joukkoon. 

Nollaputki jatkui Ykkösessä kuun lopussa JäPSiä vastaan. 

NIILO KUJASALO, KPV
KPV kituu yhä tasaisen Ykkösen jumbona, mutta Kujasalo on edelleen kokkolalaisten kantavia voimia. Kesäkuun ensimmäinen Ykkösen peli Kujasalolta jäi väliin, mutta sen jälkeen “Nipa” pelasi neljä Ykkösen peliä ja Suomen Cupin koitoksen tuttuun tapaan alusta loppuun.

ALTTI HELLEMAA, SJK Akatemia
HJK Klubi 04:n keskikenttämiehen minuutit jäivät Seinäjoella kesäkuussa vähiin: Hellemaa tuli kolmesti kentälle vaihdosta viimeisellä kympillä SJK Akatemian paidassa.

YLLSON LIKA, PKKU
HJK Klubi 04:n lainahyökkääjä sai kesäkuussa maalitilinsä auki PKKU:n kakkosjoukkueessa Kolmosessa Puotinkylän Valttia vastaan. Ja kuun viimeisenä päivänä sama lause tuli todeksi myös Kakkosessa, ja vieläpä kaksin kappalein, kun Lika iski kahdesti Atlantis 2:ta vastaan.

U18-maajoukkueen Baltic Cupissa Lika tuli kehiin Viroa vastaan vaihdosta ja Liettuaa vastaan aloituksessa. Suomi eteni lopulta Baltic Cupin voittoon.

PATRIK RAITANEN (IFK MARIEHAMN)
Kausi päättyi helmikuussa polvivammaan.