Mun Klubi -hanke kohottaa klubilaista identiteettiä 

Mun Klubi -hanke tuo liigapelaajat vierailulle juniorijoukkueiden harjoituksiin. Myös Tulevaisuuden tähdet -ohjelma jatkuu tällä kaudella.

Mun Klubi -hanke tekee paluun uudistettuna ja entistä tavoitteellisempana seuran yhtenäisenä strategiana, jonka tavoitteena on korostaa koko pelaajapolun läpi kestävää yhtenäistä Klubilaista identiteettiä. Hankkeella toivomme saavamme seuran junioripelaajat entistä tiiviimmin Klubilaiseen yhteisöön, tuoda heidät lähemmäksi omia Veikkausliiga-joukkueen idoleitaan, ja maksimoida junioreiden läsnäolo ja kannustus edustusjoukkueen peleissä. Vastavuoroisesti edustusjoukkueen pelaajat saavat mahdollisuuden nähdä ja kokea, millaista toiminta seuran ruohonjuuritasolla junioreiden parissa on, ja kuinka HJK liikuttaa tuhansia lapsia ja nuoria viikoittain. 

Mun Klubi -hankkeen kulmakivenä toimii edustusjoukkueen pelaajien säännölliset vierailut junioreiden harjoituksiin, sekä tätä kautta nuorten pelaajien saamat henkilökohtaiset neuvot edustusjoukkueen pelaajilta. Edustusjoukkueen pelaajat ovat junioreiden silmissä esikuvia ja idoleita, joiden läsnäololla ja lähemmäksi tuomisella on suuri vaikutus nuoren pelaajan intoon ja motivaatioon lajia kohtaan. Toimintamalliin kuuluu myös hankkeeseen osallistuvien juniorijoukkueiden kutsuminen Veikkausliigan kotiotteluihin.  

Hankkeen aloitusvaiheessa ohjelman keskiössä ovat poikien osalta 8vs8-ikäryhmät joukkueiden suuren määrän takia. Myöhemmin tarkoituksena on tuoda muitakin junioriryhmiä osaksi toimintaa, jolloin kaikkien junioreiden vuoro koittaisi joka tapauksessa ajallaan. 

Hanke aloitetaan toukokuussa. Vierailuja tehdään kesäkuuhun saakka, minkä jälkeen joukkueet lomailevat heinäkuun ajan. Hanke jatkuu heti elokuusta alkaen aina lokakuuhun saakka. 

Naisten edustusjoukkueen puolella Mun Klubi -hanke elää käsi kädessä Kansallisen Liigan Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kanssa.

Kaudelle 2022 lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma sitouttaa jälleen junioripelaajia lajiin, jalkapallokulttuuriin ja Kansallisen Liigan edustusjoukkueisiin. Jatkuvasti kasvavien tyttöpelaajamäärien takia on tärkeää, että nuorilla on esikuvia, jotka ovat lähellä heitä. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta junioripelaajille halutaan tarjota esikuvia, yhteisö ja mahdollisuus tulla osaksi paikallisia seuroja sekä kotimaista huippujalkapalloa. 

HJK on mukana ohjelmassa myös tänä vuonna 2024. Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat juniorijoukkueet saavat HJK:n Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan kutsutaan kaudella 2024 mukaan myös kouluryhmät. Tavoitteena on siten saavuttaa tyttöjä entistä laajemmin ja innostaa heitä lajin pariin.