Ojala: Hyvä voitto, haikea fiilis

Illan yksi sankareista oli HJK-toppari Juhani Ojala, joka pelasi jälleen hienosti jäähyväisottelussaan. Lauantaina Jude nousee koneeseen ja suuntaa uusiin haasteisiin Sveitsin Young Boysiin.
– Oli todella tärkeä ja hieno voitto. Paikka sarjakärjessä on nyt hyvissä käsissä, ja tästä tilanteesta jätkillä on hyvä lähteä Eurooppa-liigan peliin Schalkea vastaan ja myös loppukauden haasteisiin, Jude miettii.
HJK aloitti erittäin terävästi ja iski johtomaalin jo kolmannella minuutilla. Sorsa-Pukki kombinaatio laidassa avasi Sadikille puskupaikan maalin edestä. Hyökkääjän napakka pusku upposi vastustamattomasti verkkoon.
– Ihanteellinen alku pelille. Sen jälkeen kuitenkin otteemme katosi jostain syystä ja Honka tuli peliin vahvasti mukaan. He pitivät palloa ajoittain todella hyvin ja saivat myös luotua muutamia erittäin vaarallisia paikkoja.
Yksi vaarallisimmista tuli Jussi Vasaran keskityksestä. Pallo muutti suuntaa puolustajasta ja Ville Wallén sai venyä parhaimpaansa yllättäen tulleeseen kimmokkeeseen.
Ensimmäisellä jaksolla ei kuitenkaan lisäosumia nähty. Toisellekin lähdettiin Hongan painostuksessa. Kotijoukkue taisteli mallikkaasti jokaisessa tilanteessa, mutta 71. minuutilla tulleeseen Jussi Vasaran erittäin tarkkaan laukaukseen ei voitu mitään.
Tasoitusmaali herätti HJK:n. Toiselle jaksolle kentälle vaihdetut Jari Litmanen ja Aki Riihilahti olivat pelillisesti illan muita sankareita.
Litmasen kentälletulo rauhoitti HJK:n peliä. Syöttöralleja tuli enemmän ja enemmän ja ne kestivät pidempään hyökkäyspäässä. 13 minuuttia ennen täyttä aikaa piristyminen toi palkinnon. Sorsa antoi sivurajan Litmaselle, joka nosti pallon maalille. Honka-maalivahti Tomi Maanoja ehti vielä Sadikin puskun eteen mutta ei Riihilahden survomaan paluupalloon.
– Välillä niitä kokeneitakin tarvitaan, Jude hymyilee.
2-1 -voitto Hongasta oli paitsi nautittava pelaajille, myös erittäin tärkeä tulevaa ajatellen, varsinkin kun pahin uhkaaja Inter hävisi oman ottelunsa.
Ojalaa ei kauden ratkaisupeleissä enää nähdä, mutta hän haluaa toivottaa omilleen menestystä mestaruustaisteluun.
– Haikea fiilis jää, ihan kaikesta. Seurasta, joukkuekavereista ja erityisesti kotiyleisöstä. Olen saanut HJK:ssa viiden vuoden aikana mielettömiä kokemuksia. Toivon jätkille kaikkea parasta jatkoon, Jude sanoo.
Seura haluaa kiittää Juhani Ojalaa. Nuori toppari debytoi sinivalkoraidoissa jo kaudella 2008. Seuraavan vuonna pelejä ja vastuuta tuli jo kourallinen enemmän. Kaudella 2010 tuli sitten läpimurto, ja kauden jälkeen Ojala valittiin pelipaikkansa parhaaksi. Nyt tuleva siirto suurempiin kuvioihin ei siis tule kenellekään yllätyksenä.