Otteluennakko: HIFK – HJK 30.9.

Syksyn hienoin urheilutapahtuma on Töölössä perjantaina, kun kaupunki jakautuu taas väreihin. Kevään ensimmäisessä kotiderbyssä HJK oli parempi maalein 2-1, elokuussa vauhdikas vääntö päättyi maalittomaan tasapeliin.

Panokset kauden viimeisessä derbyssä ovat korkeat. HIFK on kaksi pistettä karsintaviivasta, FC Interin hengittäessä niskaan. HJK puolestaan johtaa sarjaa kahdella pisteellä. Jäljellä on neljä peliä, joista derbyn jälkeen vastaan tulevat sarjan kakkonen, kolmonen ja nelonen. Ilves, kohdataan vieraskentällä, IFK Mariehamn 14.10 ja SJK 23.10. kotona Töölössä.

HJK:n edellinen kotiottelu Veikkausliigassa päättyi voittoon, kun RoPS kaatui 2-1. Tuossa pelissä saatiin luotua useita maalipaikkoja, mutta erityisesti päävalmentaja Lehkosuo kiitteli pelin jälkeen puolustuksen tiiviyttä. Viime lauantaina HJK kärsi kirvelevän tappion Suomen Cupin finaalissa, kun tasainen taistelu oli peliajan jälkeen 1-1, jatkoajalla ei nähty maaleja ja SJK vei rankkarikisan 7-6.

Klubin joukkue ja taustat ovat kuluneella viikolla saaneet taas hyvästä harjoitusrytmistä kiinni. Kaikki haluavat näyttää parastaan stadilaisyleisön edessä, täydellä stadionilla, rakasta vihollista vastaan. Ja ne kolme pistettä.

Omista nuorista kokoonpanossa nähdään ainakin Sebastian Dahlström, joka monen muun lahjakkuuden tavoin on noussut liigamiehistöön Klubi 04:n riveissä. Kentälle Dahlström ei ole vielä derbyissä päässyt, mutta odotukset perjantai-iltaan ovat korkealla:

– Tottakai olen valmis, jos valmentaja valitsee kentälle. Molemmilla jengeillä on kovat panokset jäljellä kaudelle ja molemmat laittaa kaiken peliin. Siisti matsi tulossa, Dahlström sanoo.

Ottelu on HJK:n vieraspeli, joten HIFK hoitaa kaikki järjestelyt ja lipunmyynnin. HJK:n kausikortit ja junnukortit eivät käy ottelussa.

HJK kuitenkin myy liput omaan kannattajapäätyynsä Klubipäätyyn. Lippuja on vielä jokunen jäljellä, liput Klubipäätyyn tästä ».

Stadionin lähellä ei ole parkkipaikkoja, joten kannattaa tulla julkisilla.

Tule ajoissa paikalle ja varaudu turvatarkastuksiin, ne vievät täydellä stadionilla aikaa. Ottelun jälkeen kannattajapäädyt tyhjennetään eri aikaan, kannattaa seurata kuulutuksia.

Sinivalkoista päälle ja koko perhe huutamaan Stadin herruus Klubille.

IS TV näyttää ottelun livenä tuttuun tapaan: iltasanomat.fi/extra