Otteluennakko: HJK hakee paluuta voittojen tielle TammelassaKuntopuntari
 
HJK T V V V V
Ilves T V H V T
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 11
Tasapelit 9
Tappiot 4
Yhteensä 24
Tehdyt maalit
HJK 41
Ilves 18
Yhteensä 59
Edellinen ottelu
11.5.2017 HJK – Ilves 2-0
ISTV
Ruutu

HJK matkaa Tampereelle allaan karvas 1-3 -tappio Makedoniasta. Toisen karsintakierroksen jälkimmäinen kohtaaminen pelataan torstaina Töölössä.

Eurokiireiden myötä HJK:lla on ollut pieni tauko Veikkausliigan otteluista, sillä sunnuntain kamppailu on joukkueelle vasta heinäkuun toinen kotimaan sarjassa. Kaksi viikkoa sitten Klubi haki tasapelipisteen Turusta lukemin 1-1.

Veikkausliigaa on pelattu noin puolet ja kausi on sujunut HJK:n osalta erinomaisesti, kun joukkueella on 16 ottelun jälkeen kasassa 35 pistettä. Eroa toisena olevaan VPS:aan on kertynyt kahdeksan pistettä.

HJK on jäänyt tällä kaudella ainoastaan kertaalleen pisteittä ja joukkueella onkin menossa peräti kymmenen tappiottoman ottelun putki. Iso kiitos tästä kuuluu loistavasti toimineelle puolustukselle, sillä näissä otteluissa Klubin verkkoon on tehty vain kaksi osumaa. HJK on vastaavasti onnistunut maalinteossa 22 kertaa.

Ilves saanut juonen päästä kiinni

Viime vuonna mainiosti viidenneksi sijoittuneen Ilveksen kuluva kausi käynnistyi tahmeasti, sillä joukkue hävisi kymmenestä ensimmäisestä pelistään viisi ja saalisti yhteensä vain 13 pistettä.

Viime aikoina kurssi on kuitenkin ollut nousujohteinen, sillä tamperelaiset ovat kuitanneet edellisestä kuudesta ottelustaan 11 pistettä ja nousseet sarjataulukon kuudennelle sijalle. Ilves hakee sunnuntaina niin ikään paluuta voittojen tielle, sillä joukkue tasasi edellisessä ottelussaan pisteet IFK Mariehamnin kanssa numeroin 2-2.

Vaikka Ilveksen kausi ei ole ollut pelkkää voittokulkua, niin joukkueen puolustuspelaaminen on toiminut varsin mainiosti läpi sesongin. HJK on seitsemällä takaiskullaan Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue, kun taas Ilves on samaisen tilaston kolmantena 18 päästetyllä osumalla. Edellisessä kuudessa ottelussa tamperelaisten verkkoon on tehty vain kolme maalia.

Tampereelle on luvattu sunnuntaiksi hyvää säätä, joten Tammelan lehtereillä riittänee jälleen runsaasti katsojia. Tammela onkin ollut viime vuosina Klubille varsin haasteellinen paikka vierailla, sillä neljästä edellisestä Veikkausliigan vieraskohtaamisesta HJK on voittanut ainoastaan yhden. Ilves on vastaavasti päässyt juhlimaan voittoa kahdesti ja kertaalleen on päädytty tasapeliin.

Sunnuntain kohtaaminen on joukkueille jo kauden kolmas. HJK kuittasi huhtikuussa Suomen Cupin finaalipaikan kukistamalla välierissä Ilveksen lukemin 1-0. Toukokuussa joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa ja Klubi kuittasi hallitun esityksen jälkeen täyden pistepotin numeroin 2-0.

HJK matkustaa Tampereelle vahvalla joukkueella. Varmasti pois kokoonpanosta on vain Roni Peiponen. Atomin ja Mosan pelikuntoa tarkkaillaan. Makedoniassa punaisen kortin saanut Hannu Patronen on todennäköisesti sisuuntuneena mukana. Filip Valenčičin ja Jean-Jacques Bougouhin peliluvat ovat kunnossa.

Kolme pointtia ottelusta

HJK:n otteluruuhka

HJK palasi Makedoniasta perjantaina, joten sunnuntain kamppailu tulee nopeasti vastaan. Tärkeä toinen osaottelu on edessä torstaina, joten Klubi kierrättänee avauskokoonpanoaan jonkin verran. Edellisen karsintakierroksen otteluiden välissä Mika Lehkosuo vaihtoi lähes puolet ensimmäisen osaottelun avauskokoonpanosta niin ikään sunnuntaina pelattuun Veikkausliigan kamppailuun. Ilves pääsee otteluun vastaavasti levänneenä, sillä tamperelaisten edellinen ottelu oli viime viikon perjantaina. Loukkaantumisista kärsineelle nipulle pieni tauko tuli varmasti enemmän kuin tarpeeseen.

Kuka ottaa Moreloksen viitan Ilveksen kaatajana?

HJK on kaatanut Ilveksen kuluvan vuoden puolella kahdesti yhteensä maalierolla 3-0. Helsinkiläisten kaikki osumat syntyivät Alfredo Moreloksen toimesta, joten jonkun muun pelaajan on otettava harteilleen viitta Ilveksen kaatajana. Kolumbialaishyökkääjän lähdön jälkeen HJK on pelannut neljä ottelua, joissa joukkue on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa. Tehokkain maalintekijä on ollut kolmesti osunut Akseli Pelvas, kun taas Evans Mensah sekä ehkä hieman yllättäen Hannu Patronen ovat hopeasijalla onnistuttuaan kahdesti.

Uudet vahvistukset

HJK hankki hiljattain kaksi uutta vahvistusta, kun Filip Valenčič sekä Jean-Jacques Bougouhi liittyivät joukkueen riveihin. Valenčič teki Makedoniassa jo debyyttinsä sinivalkoisten riveissä, kun 25-vuotias slovenialainen pääsi irti reilu kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä. Alkukaudella kahdeksan maalia PS Kemille viimeistellyt Valenčič esiintyikin heti pirteästi ja ennakkoluulottomasti. Bougouhin debyytti sen sijaan saattanee koittaa sunnuntaina.

Seuraa heitä

Hannu Patronen, HJK

Kokenut Hannu Patronen on ollut erinomaisessa iskussa tällä kaudella. 33-vuotias toppari on pelannut Veikkausliigassa 11 ottelua ja näissä Klubin verkkoon on tehty ainoastaan kolme maalia. Patrosen pelaamista otteluista HJK on raapinut peräti 27 pistettä. Viime aikoina toppari on saanut onnistumisia myös hyökkäyspäähän, sillä hän on viimeistellyt kolmessa edellisessä ottelussa yhteensä kaksi maalia. Raudanluja puolustaja lukee kokeneella silmällä peliä erinomaisesti, joten Patrosella ei tule kentällä kiire ja virheet loistavat poissaolollaan.

Tuco, Ilves

Ilveksen kuluvan kauden tärkeimmästä palasesta ei ole ollut epäselvyyttä. Viime kauden päätteeksi Seinäjoelta Ilvekseen siirtynyt Tuco on ollut loistavassa vireessä ja viimeistellyt jo yhdeksän täysosumaa, millä irtoaa maalipörssin kolmas sija. Kamerunilaishyökkääjän arvoa Ilvekselle kuvaa hyvin se, että joukkueen muut pelaajat ovat viimeistelleet yhteensä seitsemän täysosumaa. Tuco on päässyt pelaamaan tällä kaudella puhtaana hyökkääjänä, mikä on näkynyt välittömästi myös tulostaululla.

Ilves – HJK

Su 16.7. klo 18.30
Tammelan stadion, Tampere

 

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+

HJK:n seuraava kotiottelu: to 20.7. klo 19.00 HJK vs Shkëndija – Liput Tiketistä »