Otteluennakko: HJK – TPS 23.6.

ANALYYSI
HISTORIAA 

Klubilla on maanantaina oiva mahdollisuus maksella kalavelkoja, kun TPS saapuu vieraaksi Sonera Stadiumille. Joukkueiden edellinen kohtaaminen huhtikuussa Helsingissä päättyi turkulaisten voitonjuhliin. Tuon ottelun jälkeen HJK ei ole hävinnyt kertaakaan. Nyt kymmenen peräkkäistä tappiotonta ottelua Veikkausliigassa pelannut HJK lähtee peliin vahvassa vireessä ja on valmiina ottamaan vastaan nuoren, mutta vaarallisen TPS:n.

 • TPS on kasvanut tässä matkan varrella. Heillä on paljon nuoria, kokemattomia pelaajia, jotka ovat saaneet pelata, ja he ovat varmasti parempi joukkue kuin pari kuukautta sitten. TPS on tasainen ryhmä, joka tekee paljon töitä joukkueena molempiin suuntiin. Tarvitsemme jälleen vahvan suorituksen saadaksemme hyvän tuloksen, totesi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

  HJK porskuttaa tällä hetkellä sarjan kärjessä yhdeksän pisteen erolla toisena tulevaan FC Lahteen. Juhannuksen viettoon Klubi lähti paikalliskamppailun 1-1 -tasapelin myötä. HJK otti jo johdon FC Honkaa vastaan Tapiolassa Mac Kandjin osumalla, mutta voitto valui sormien välistä espoolaisten taisteltua pallo Michael Tørnesin taakse ensimmäistä kertaa kymmeneen otteluun. Lehkosuo näki tiukassa ottelussa tärkeitä opetuksia joukkueelleen.

  – Meillä oli erittäin hyvää ja vaarallista hyökkäyspelaamista ensimmäisellä puoliajalla, mutta viimeistelyssä jäi toivomisen varaa. Toisella puoliajalla pelikurimme heikkeni selvästi molemmissa päissä ja hävitimme kontrollin pelaamisesta. TPS:ää vastaan pelikurin täytyy säilyä hyvänä koko ottelun ajan. Useimmissa otteluissamme viime aikoina olemme siihen pystyneet, Tapiolan toinen puoliaika oli sillä tavalla vähän poikkeus. Sellaiseksi sen pitää jäädäkin, ilmoitti Lehkosuo.

  TPS makaa sarjataulukon pohjalla, mutta joukkue on saanut viime otteluistaan lupauksia herättäviä tuloksia. Täyttä pistepottia IFK Mariehamnia vastaan seurasi taistelutasapeli loistavassa vireessä olevasta KuPSista. Matka ylöspäin sarjataulukossa ei ole päässyt venähtämään liian pitkäksi ja turkulaiset eivät ole luopumassa sarjapaikastaan ilman taistelua.

  – Edellisellä kerralla Helsingissä TPS puolusti erittäin tarkasti ja hyvän maalivahdin avustuksella onnistui pitämään nollan. He iskevät maanantaina varmasti samanlaisilla vaarallisilla vastahyökkäyksillä kuin siinä ottelussa ja meidän täytyy valmistautua siihen.

  Klubi hallitsi keskiviikkona Tapiolassa peliä ensimmäisellä puoliajalla ja olisi voinut ratkaista ottelun jo ennen taukovihellystä, mutta viimeistelyt epäonnistuivat ja Honka pääsi hivuttautumaan kamppailuun mukaan. Maalipaikkojen tuhlaus turhautti joukkueen, joka johti otteen menettämiseen. “Bana” näkeekin ratkaisun olevan juuri kärsivällisyydessä.

  – Mitään taikatemppuja ei tietenkään voi tehdä. Enemmän kyse on pitkän tähtäimen asiasta. Hyökkäyspään pelaajille on pelipaikkakohtaisia viimeistely- ja murtautumisharjoitteita, sitäkin olemme tehneet säännöllisesti koko ajan. Yksi syy pelikurimme löystymiseen toisella puoliajalla Tapiolassa oli, että menetimme vähän malttimme ja turhauduimme kun emme onnistuneet tekemään paikoista maaleja. Maanantaina meidän pitää pystyä pitämään kenttätasapainomme hyvänä ja pelaamaan järkevästi, vaikka emme tekisikään jokaisesta paikastamme maalia.

  Klubi pääsee otteluun vahvalla kokoonpanolla. Pitkäaikaistoipilaiden Rasmus Schüllerin, Mikko Viitikon ja Obed Malolon lisäksi poissa ovat Alex Lehtinen ja Oussou Konan, mutta muuten kamppailuun lähtee täysi miehitys.

  HJK – TPS maanantaina 23.6. kello 18.30 alkaen Sonera Stadiumilla! Osta liput ENNAKKOON tai katso ottelu HJK TV:stä!