Otteluennakko: IFK Mariehamn-HJK 1.10.

HJK:n kauden neljänneksi viimeisessä ottelussa on vastassa IFK Mariehamn. Joukkueet kohtaavat loppukauden aikana vielä kahdesti, kun saarelaiset saapuvat vieraaksi Klubin viimeiseen kotipeliin sunnuntaina 18.10.

Klubi on sarjassa vasta neljäntenä, seitsemän pistettä sarjaa johtavaa RoPS:a perässä. Kakkosena oleva SJK on HJK:ta viisi pinnaa edellä ja keskiviikkona FC Inter ohitti Klubin maalieron turvin. Sinivalkoisilla on molempiin kärkiseuroihin verrattuna yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten IFK Mariehamnin päihittämällä HJK olisi jälleen täysillä mukana mestaruustaistossa.

Saarelaiset ovat tällä hetkellä sarjassa kuudentena ja tavoittelevat sarjassa vielä ainakin nelospaikkaa, joka on neljän pisteen päässä. Myös IFK Mariehamnilla on neljä ottelua kautta jäljellä.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vihreävalkoiset järjestivät HJK:n kustannuksella maalijuhlat, kun se tiputti HJK:n Suomen cupin välierässä maalein 5-1. Viime viikonloppuna saarelaiset kukistivat cupin finaalissa FC Interin 2-1 ja varmistivat europaikkansa ensi kaudelle.

IFK:n yksi vaarallisimmista aseista on keskikenttäpelaaja Petteri Forsell, jonka antamat erikoistilanteet ovat vaikeita puolustettavia. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Forsell iski pallon kertaalleen Klubin verkkoon ja kolisutteli ottelun alussa maalipuita yli 40 metristä lähteneellä vapaapotkullaan.

-IFK Mariehamnia vastaan ei tule ikinä helppoja pelejä. Heillä on hyvin hyökkäysvoimainen joukkue, joka on erittäin vaarallinen etenkin erikoistilanteissa. Meillä on ollut vaikeuksia erikoistilanteiden kanssa ja torstaina meidän on onnistuttava erikoistilanteissa ja koko joukkueen puolustamisessa paremmin, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:lla on käynnissä musta jakso, kun helsinkiläiset ovat onnistuneet voittamaan viimeksi 12.8 FC Lahtea vastaan pelatun ottelun. Tämän jälkeen sinivalkoiset ovat pelanneet kaikki kilpailut laskien peräti 10 voitotonta ottelua peräjälkeen.

-Välillä urheilussa on vaikeita jaksoja, mutta päätä ei kannata työntää pensaaseen, vaan pitää mieli kirkkaana. Meidän pitää käyttää omia vahvuuksiamme ja luottaa omaan tekemiseen. Hyvän joukkuetekemisen kautta saamme onnistumisia ja se ruokkii itseluottamustamme, Lehkosuo jatkaa.

Erityisesti maalinteon kanssa HJK:lla on ollut suuria ongelmia. Edellisessä viidessä Veikkausliigaottelussa Klubi on heiluttanut verkkoja vain kaksi kertaa.

-Kotkassa saimme yhden hienon maalin tehtyä ja paljon tilanteita luotua. Jos saamme yhtä paljon tilanteita luotua, olen varma että verkko heiluu myös IFK:ta vastaan, Lehkosuo sanoo.

IFK Mariehamn –ottelusta ovat sivussa Sebastian Sorsa ja Veli Lampi. Sorsa palaa näillä näkymin joukkueharjoitteluun mukaan ensi viikolla.

Erfan Zeneli ja Formose Mendy ovat palanneet täysipainoiseen joukkueharjoitteluun ja matkustavat mukaan saarelle. Molempien pelikunto ratkeaa pelipäivänä.

IFK Mariehamn-HJK torstaina 1.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Areenalla. Ottelu on katsottavissa IS Extran palvelussa suorana lähetyksenä.