Otteluennakko: Lohkovoittaja ratkaistaan Metroderbyssä

HJK valmistautui kuukauden päässä siintävään Veikkausliiga-kauteen Espanjan Marbellasta, josta joukkue palasi Suomeen keskiviikkona. Klubi pelasi leirillä Sandnes Ulfia vastaan harjoitusottelun, joka päättyi norjalaisten voittoon maalein 1-2. Sandes iski molemmat maalinsa ensimmäisen vartin aikana ja vahvasta painostuksesta huolimatta Akseli Pelvaksen osuma jäi Klubin ainokaiseksi.

Tappio oli HJK:n harjoituskauden kolmas. Sandnesin lisäksi ruotsalaiset Hammarby ja Djurgården kuittasivat niin ikään maalin voitot helsinkiläisten kustannuksella.

HJK tappioton Suomen Cupissa

Klubi on sen sijaan jatkanut rautaisia otteittaan Suomen Cupissa. Hallitseva mestari on neljän ottelun jälkeen puhtaalla pelillä lohkonsa piikkipaikalla. Viimeisimmässä Cup-ottelussaan HJK kaatoi Filip Valenčičin osumalla HIFK:n maalein 1-0.

Sinivalkoisten puolustus onkin ollut viime kaudelta tuttuun tapaan hyvässä iskussa Cupissa. Joukkueen verkkoon on tehty vain kaksi osumaa, kuten viime vuonnakin lohkovaiheessa. HJK on vastaavasti iskenyt peräti 18 täysosumaa. Helsinkiläisten paras maalintekijä on neljästi osunut Akseli Pelvas. Mosa ja Eetu Vertainen ovat säestäneet mainiosti kolmella osumalla mieheen. Pelvas on myös koko harjoituskauden tehokkain maalintekijä yhteensä viidellä täysosumallaan. Valenčič ja Mosa ovat vastaavasti osuneet neljästi. Onnistumisia on tosin tullut laajalla rintamalla, sillä 11 Klubin pelaajaa on onnistunut harjoituskaudella maalinteossa.

Lauantain kohtaamisessa on pelissä D-lohkon kärkisija. HJK ja Honka ovat neljän ottelun jälkeen tasapisteissä, joten Metroderby ratkaisee lohkovoittajan. Lohkovoittaja etenee suoraan Cupin puolivälieriin, kun taas lohkokakkosen kohtalona on pelata puolivälieräkarsinta. Puolivälieräkarsinnassa vastaan asettuu toinen lohkokakkonen tai paras lohkokolmonen ja ottelun voittaja etenee puolivälieriin. Mikäli HJK ja Honka päätyvät tasapeliin, niin Klubi kuittaa lohkovoiton paremman maalieron turvin.

Honka palaa Veikkausliigaan

Honka tekee paluun Veikkausliigaan kolmen kauden tauon jälkeen. Espoolaiset hakivat kauden 2014 jälkeen vauhtia aina Kakkosesta asti, mutta määrätietoinen työ tuotti tulosta viime syksynä, kun paikka pääsarjassa aukesi. Honka sijoittui ykkösessä toiseksi, kun eroa TPS:aan kertyi kolme pistettä. Nousukarsinnassa espoolaiset kohtasivat HIFK:n ja Honka nappasi paikan Veikkausliigasta vierasmaalin turvin yhteismaalein 1-1.

Esport Honka lähtee kauteen vuonna 2016 seurassa aloittaneen Vesa Vasaran alaisuudessa. 41-vuotias päävalmentaja on erittäin tuttu nimi HJK:n kannattajille, sillä hän edusti pelaajaurallaan Klubia ja toimi myöhemmin muun muassa Mika Lehkosuon apuvalmentajana.

Honka on luonnollisesti uudistunut talven aikana. Viime kauden joukkueesta Ilari Äijälä sekä Carlos Portela lopettivat, joiden isäksi muun muassa Maximo Tolonen ja Cristian Echavarria lähtivät uusien haasteiden perään. Espoolaiset ovat vastaavasti vahvistaneet rivejään kuudella ulkomaalaispelaajalla sekä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneilla Jonas Leväsellä sekä Youness Rahimilla.

Suomen Cup on sujunut Hongan osalta vahvasti. Espoolaiset ovat raapineet neljästä ottelusta yhtä monta voittoa ja joukkue taistelee Klubin kanssa lohkon kärkisijasta. Honka on kaatanut kotikentällään Gnistanin ja KTP:n, kun taas vieraissa ovat kaatuneet HIFK ja PEPO. Kaksi maalia iskenyt HIFK on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on onnistunut espoolaisia vastaan maalinteossa. Honka on vastaavasti viimeistellyt 13 täysosumaa. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärkisijalla on neljä kertaa osunut Rahimi, perässään kolmesti onnistunut Masar Ömer. Suomen Cupin lisäksi Honka on pelannut kaksi harjoitusottelua. FC Lahti kukisti espoolaiset maalein 4-1, kun taas Nõmme Kalju ja Honka päätyivät tulokseen 1-1.

– Alkukauden kotimaisiin vastustajiin verrattuna vastassamme on nyt joukkue, joka pelaa aivan erilaisella filosofialla kuin aiemmat vastustajat. Honka pyrkii aktiivisesti rakentamaan peliä ja pelaa itse asiassa hyvin samalla tavalla kuin me. Huomenna on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen ottelu ja erinomainen testi meille siitä, missä vaiheessa olemme liigakauteen valmistautumisessa, alustaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n kokoonpanosta on huomenna pois Hannu Patronen, Riku Riski, Valtteri Vesiaho sekä hieman pitempään vammojaan paranteleva Enoch Banza.

Ankarasta talvesta johtuen ottelussa on auki vain Pääkatsomo. Kaikki Klubipäätyyn ostetut liput käyvät Pääkatsomoon sellaisenaan.

Honka vs HJK
Telia 5G Areena
La 10.3. klo 15.00
Liput ennakkoon: Tiketti »

#METRODERBY