Otteluennakko: SJK – HJK 24.8.

Klubin katse kohdistuu jälleen kotimaiseen Veikkausliigaan. Sunnuntain ottelussa vastassa on vahvassa lennossa oleva SJK, joka on kotikentällään hävinnyt vasta yhden ottelun koko kauden aikana. Kärkikamppailu sarjassa kolmantena olevia seinäjokelaisia vastaan starttaa Veikkausliigan loppusuoran. HJK:lla on 7 pisteen kaula sarjan kärjessä kun kymmenen ottelua on pelaamatta, mutta tappio sunnuntaina tietäisi eron kutistumista ja mestaruustaiston kiihtymistä. Otteet eivät näytä löystymisen merkkejä jännittävien europelien keskelläkään

  • Saimme hyvän voiton Wienistä, vaikka pelillisesti hyökkäyssuuntaan jäi vielä parannettavaa. Sitä olemme rauhallisesti, mutta sopivan kriittisesti, käyneet joukkueen kanssa läpi. Ilmapiiri on hyvä, saimme hyvät asetelmat toiseen osaan. Veikkausliigassakin alla on pari voittoa, eikä otteluruuhka näy kopissa tai treenikentällä sen kummemmin. Erittäin rento, keskittynyt ja halukas ilme paistaa pelaajista, kertoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.
Klubi on vienyt voiton SJK:sta kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Ensimmäinen taistelu Sonera Stadiumilla ratkesi vasta Mac Kandjin viime hetkillä iskemään 1-0 -voittomaaliin, toisella yrityksellä HJK tuplasi maalisaldonsa Mikael Forssellin ja Oussou Konanin nopeasti peräjälkeen iskemien maalien riittäessä 2-0 -voittoon. SJK:n loistava kotisaldo kertoo, ettei helppoja pisteitä ole luvassa tälläkään kertaa.
  • Meillä on alla kaksi niukkaa voittoa Töölössä heitä vastaan, nyt matkaamme Seinäjoelle ja voisi ajatella edessä olevan vielä kovempi peli. SJK on voittanut 11 kotiottelustaan 7 ja hävinnyt vain yhden. He ovat olleet lähes yhtä vahvoja siellä kuin me omalla kotikentällämme. SJK varmasti janoaa päänahkaamme tässä vaiheessa enemmän kuin mitään muuta maailmassa ja meidän täytyy olla siihen henkisesti valmiita. Heille on tehty todella vähän maaleja. SJK puolustaa aggressiivisesti ja kurinalaisesti joukkueena, Simo Valakari on tehnyt hyvää työtä joukkuepelin organisoimisessa. Meidän pitää onnistua omassa vahvassa perustekemisessämme. Omien hyökkäysmalliemme laadukas toistaminen on suuressa osassa jälleen. Tärkeä ase heillä ovat olleet erikoistilanteet. Valakari on juoninut heille hyviä variaatioita, älykkäitä kombinaatioita. Niihin olemme valmistautuneet huolellisesti, analysoi Lehkosuo sunnuntain asetelmia.
Uskoa lisää HJK:n mahtava vire ja laaja ratkaisijoiden rivistö. Mika Lehkosuon ajan 18 peräkkäistä tappiotonta ottelua Veikkausliigassa ja koko kauden vahva vierassaldo kertovat kuinka vaikeaa Klubia on tällä hetkellä kellistää. Joukkueen kovimmat maalinsylkijät kauden aikana ovat olleet Mikael Forssell ja Demba Savage 7 osumallaan, Nikolai Alho ja Mac Kandji taas ovat osuneet kuudesti. Yhteensä peräti 13 Klubin pelaajaa on heiluttanut verkkoja tämän kauden Veikkausliigassa.
  • Onneksi meillä on paljon hyviä pelaajia terveinä. Saamme Seinäjoella kentälle joukkueen, joka on taatusti halukas näyttämään ja jonka jalat ovat virkeinä. On hyvin tärkeää, että meillä on laajasti ratkaisijoita. Aina toivon hyökkääjien onnistuvan maalinteossa enemmän, koska se on heidän tehtävänsä, mutta mitä laajemmin osumat jakautuvat sitä vähemmän olemme riippuvaisia yhdestä tai kahdesta miehestä, totesi Lehkosuo.
Torstain Rapid Wien -ottelusta pois jääneet Teemu Tainio ja Rasmus Schüller eivät matkusta mukaan Seinäjoelle. Molempien toivotaan kuntoutuvan ensi viikon vierasotteluun Rapid Wieniä vastaan, ratkaisut kaksikon reissaamisesta Itävaltaan tehdään ensi viikon alussa.
 

SJK – HJK sunnuntaina 24.8. kello 18.30 Seinäjoen keskuskentällä.