Otteluraportti: AC Kajaani – HJK 1-5 (0-0)(1-1)

Päävalmentaja Mika Lehkosuo arvioi etukäteen Suomen Cupin vieraspeliä Kajaanissa haastavaksi, ja sitä se toden totta oli. Varsinainen peliaika oli toki Klubin hallintaa, mutta ensimmäinen maali saatiin vasta 71. minuutilla, kun Ville Jalasto vapautti syötöllään Moreloksen pahantekoon, taululle 0-1. Morelos näytti jälleen iskukykynsä, sillä hän oli tullut kentälle vaihdosta vasta muutama minuutti aiemmin.

Järkevästi ja isolla sydämellä pelannut AC Kajaani ei kotiyleisönsä edessä lamaantunut vaan piti pelin hengissä ja 78. minuutilla Michael Ibiyomi tälläsi 1-1 ohi Klubin maalia vartioineen nuoren Markus Uusitalon. Maaleja ei enää saatu, ja Kakkosta pelaava AC Kajaani pakotti HJK:n jatkoajalle.

Jatkoajalla HJK:n kovuus alkoi näkyä ja kotijoukkueen jalka painaa. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen nuori puolustaja Leo Väisänen pääsee tekemään numeroiksi 1-2 Lucas Lingmanin kulmapotkusta. 111. minuutilla Forssell syötti Moreloksen puolesta kentästä läpijuoksuun. Vaihdosta peliin tullut joukkueen kuopus Saku Ylätupa pinkoi hyökkäykseen mukaan tuoreilla jaloilla ja viimeisteli 1-3. Vain hetki kului ja Morelos kaadettiin rangaistusalueella. Mikael Forssell ampui pilkun varmasti sisään. Armoitetuksi maalintekijäksi osoittautunut Morelos niittasi vielä loppulukemiksi 1-5 Sebastian Dahlströmin hienon läpisyötön päätteeksi.

Kajaanin koleassa ilmassa nähtiin todellista Suomen Cupin taikaa, kun 27-kertainen Suomen mestari joutui uurastamaan koko pääsymaksun edestä jatkopaikkansa eteen. AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi oli ison kotiyleisön, 1170 katsojaa, edessä syystäkin ylpeä joukkueestaan.
– Tehtiin tästä peli, ja uskon että yleisökin oli tyytyväinen, kertoi Lumijärvi.

HJK jatkaa Suomen Cupissa 7. kierrokselle kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavan sarjapelin Klubi pelaa jo sunnuntaina Maarianhaminassa, kun vastassa on Veikkausliigan ottelussa IFK Mariehamn.

AC Kajaani – HJK 1-5 (0-0)(1-1)

Maalit: 79′ Ibiyomi – 71′ Morelos, 94′ Väisänen, 111′ Ylätupa, 114′ Forssell, 116′ Morelos

Katso ottelun tilastot »

AC Kajaani taipui jatkoajalla: AC Kajaani tarjosi tiukan vastuksen HJK:lle jalkapallon Suomen cupissa. Noutaja… https://t.co/sZ4S9Bq17I

— Kainuun Sanomat (@KainuunSanomat) April 21, 2016

Kiitos kannustuksesta @Klubipaaty @ForzaHJK #eipalele #hjk #suomencup #ackajaani pic.twitter.com/46i3PEVHI8

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) April 21, 2016

#HJK pääsee kotiin voitto ja ruisleivät mukanaan. #ACKajaani venytti pelin 120 minuuttiin. #suomencup #suomifutis pic.twitter.com/1qHpzQIlMG