Otteluraportti: Club Brugge-HJK 2-1 (1-0)

HJK:n upea kausi sai päätöksensä, kun helsinkiläiset taipuivat Eurooppa-liigan lohkovaiheen viimeisessä kamppailussa B-lohkon voittaneelle Club Bruggelle. Belgian illassa nähtiin kiivas kamppailu pisteistä, kun molemmat joukkueet kamppailivat kynsin ja hampain jatkopaikoista.
Klubin alku oli hyvä ja vierailijat loivatkin ensimmäisen vartin aikana tukun maalipaikkoja.

Paras paikka siunaantui yhdeksän minuutin kohdalla Anthony Annanille, mutta keskikenttäpeluri ei onnistunut viimeistelemään Rasmus Schüllerin loistavasta esityöstä. HJK:n hyvän alun jälkeen isännätkin saivat pikku hiljaa otetta pelistä ja ensimmäisen jakson loppupuolisko mentiinkin Bruggen komennossa. Kotijoukkueen ensimmäinen huippupaikka aukesi 26. minuutin kohdalla, mutta kierteinen vapaapotku suuntautui HJK:n maalin sivuverkkoon. Suuri osa sinimustasta yleisöstä ehti jo juhlia maalia jo tässä kohtaa, mutta joutui lopulta odottamaan varsinaista juhlaa pari minuuttia.

27. minuutin kohdalla Valtteri Moren joutui kaatamaan Bruggen liukasliikkeisen Stormin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Felipe Gedoz ei epäonnistunut, vaan latasi pallon voimalla Klubin maaliin. Isäntien 1-0 johdossa mentiin myös tauolle.

Klubi tuli jälleen hyvällä liikkeellä toisen jakson alkuun ja puoliaikaa oli takana vain reilu kolme minuuttia, kun Erfan Zenelille aukesi hyvä maalipaikka. Zenelin laukaus rankkarialueen rajalta ei kuitenkaan suuntautunut tarpeeksi kulmaan ja isäntien maalia vartioinut Matthew Ryan pystyi torjumaan ”Efun” yrityksen. Klubi pääsi kuitenkin juhlimaan tasoitusmaalia vain hetkeä myöhemmin, kun Robin Lod keskitti täydellisen keskityksen oikealta laidalta ja Mac Kandji puski pallon ohi voimattoman Ryanin. Maali oli Klubin ensimmäinen vieraissa viimeistelty osuma Eurooppa-liigassa.

HJK loi toisella jaksolla selvästi Bruggea enemmän vaarallisia tilanteita, mutta maalintekoyrityksistä puuttui ratkaisevalla hetkellä terävyyttä, eikä Klubi onnistunut enää lisämaalien teossa. Isännät onnistuivat vielä aivan ottelun lopussa, kun vaihtomies Lior Refaelov pääsi laukomaan kotijoukkueen voittomaalin 88. minuutilla Klubin boksin sisältä. Maali varmisti Bruggen lohkovoiton ja murskasi HJK:n loputkin loputkin haaveet jatkopaikasta.

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa HJK:n lopullinen pistesaldo näyttää kuutta, kun Klubi kukisti kotonaan niin FCK:n kuin Torinonkin. Brugge otti B-lohkon voiton 12 pisteellä ja Torino vei toisen jatkopaikan 11 pisteellään. Klubi oli lohkossaan hienosti kolmas jättäen FCK:n lohkon jumboksi.

Club Brugge-HJK 2-1 (1-0)

(Gedoz 1-0 rp, 88. Refaelov – 51. Kandji)

HJK: Doblas; Baah, Moren, Heikkinen, Sorsa; Annan, Schüller; Zeneli (63. Porokara), Väyrynen (83. Perovuo), Lod; Kandji

Vaihdossa: Eriksson, Heikkilä, Tainio, Malolo, Bancé,