Otteluraportti: Ensimmäisen puoliajan tehot toivat voiton

Inter oli perjantaihin asti ainoa joukkue jota Klubi ei kuluvalla kaudella ollut onnistunut kukistamaan. Joukkueiden molemmat aikaisemmat kohtaamiset päättyivät tasatulokseen 1-1.

Tällä kertaa voittajasta ei jäänyt selvyyttä. Klubi ratkoi ottelun jo näennäisesti tasaisella ensimmäisellä puoliajalla, kun helsinkiläiset iskivät kaikki kolme osumaansa ensimmäisellä 45-minuuttisella.

Klubin avauksessa ei pienen rotaation lisäksi nähty yllätyksiä, mutta penkillä sen sijaan oli yksi mieluinen paluumuuttaja, kun pitkäaikaisesta loukkaantumisesta kärsinyt Mosa teki paluun kokoonpanoon.

1. puoliaika

Tasaisena alkaneen ottelun ensimmäinen tekopaikka syntyi isännille jo viidennellä minuutilla. Inter pelasi ovelan kuvion vapaapotkusta, mutta Thomas Dähne onnistui torjumaan lähietäisyydeltä tulleen vedon kulmapotkuksi.

Seuraavaksi oli HJK:n vuoro yrittää vapaapotkusta. Faith Obilorin laukaus suuntautui kuitenkin päin Inter-vahti Aati Marttista.

15. minuutilla Klubille aukesi loistava tekopaikka vastahyökkäyksestä. Evans Mensah syötti laidalta keskustaan vapaalle Atomille, mutta japanilaisen veto painui karkeasti yli maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun peliä oli takana 24 minuuttia. HJK:n hyökkäys tuotti rangaistusalueen sisällä vetopaikan Sebastian Dahlströmille, jonka laukaus kimposi hieman onnekkaasti Inter-puolustuksen kautta verkon perukoille. Osuma oli Dahlströmille kauden kolmas.

Reilu kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen Klubi tuplasi johtonsa. Faith Obilor nousi korkeimmalle Atomin lähettämään kulmapotkuun, ja puski pallon voimalla takanurkkaan.

Klubi ehti iskeä vielä kolmannenkin osuman ennen taukovihellystä. Inter-puolustus hölmöili puolessa kentässä, ja Filip Valenčič pääsi karkaamaan läpiajoon. Slovenialainen ei jättänyt huippupaikkaa käyttämättä, vaan iski kauden 15. osumansa tarkasti. Maalin myötä Valenčič nousi jakamaan Veikkausliigan maalipörssin kärkisijaa.

Pian kolmannen osuman jälkeen siirryttiin tauolle.

2. puoliaika

Inter aloitti toisen jakson ensimmäisen kaltaisesti hyvällä vauhdilla. Peli pysyi vieraiden päädyssä, mutta Klubin puolustus jatkoi varmoja otteitana, eikä vaaratilanteita päässyt syntymään Dähnen maalille.

Vajaan tunnin kohdalla HJK suoritti tuplavaihdon. Mensah ja Atom otettiin sivuun ja kentälle saapuivat Mosa ja Lucas Lingman.

Tasaisena edenneen toisen puoliajan ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi 72. minuutilla. Valenčič antoi hienon pystysyötön Akseli Pelvakselle, jonka veto painui vain hienoisesti ohi takatolpan.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä vahvemmin Klubi otti hallintaa itselleen. Helsinkiläisten vahva prässi vesitti Interin pelinteon kerta toisensa jälkeen, eikä isännät saaneet kontrolloituja hyökkäyksiä.

77. minuutilla Dahlström oli lähellä iskeä illan toisen osumansa, mutta hyvästä paikasta lähtenyt veto painui ohi maalin alakulman.

Aivan varsinaisen peliajan loppupuolella Inter sai kovaa painetta HJK:n maalinedustalle. Pallo pomppi jo aivan maaliviivan tuntumassa, mutta Dähne onnistui pitämään nollapelinsä elossa. Seuraavasta paikasta Inter kuitenkin onnistui maalinteossa, kun yksinäiseksi unohtunut Timo Furuholm kavensi tilanteeksi 1-3.

Pian Interin avausmaalin jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi. Voitto oli Klubille kymmenes perättäinen. Klubin ero toisena olevaan KuPS:iin pysyi 23 pisteessä.

– Kohtuullisen vahva esitys meiltä, oltiin väkeviä ensimmäisellä puoliajalla. Olimme kyllä asenteellisesti ihan mukana myös toisellakin puoliajalla, mutta emme tehokkaita. Olemme erittäin tyytyväisiä 3-1 -voittoon, kommentoi Mika Lehkosuo ottelua.

Tyytyväisyyten onkin aihetta, sillä HJK on edellisen kerran voittanut Interin Turussa yli kolme vuotta sitten, kun 4.6.2014 ottelu Kupittaalla päättyi Klubin voittoon 2-0.

HJK pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina 28.10. Helsingissä, kun Klubi isännöi Rovaniemen Palloseuraa. Ottelu alkaa jo kello 14:00.