Otteluraportti: FC Inter – HJK 0-2 (0-0)

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen kärkipari Mikael Forssellin ja Mac Kandjin osumat ratkaisivat Klubille ensimmäisen täyden pistepotin Interin vieraana sitten vuoden 2006. Helppoa vierailusta ei tullut tälläkään kertaa. Tasaisessa ottelussa ei liiemmin maalipaikoilla juhlittu ja hellesää vei mehut kovaa taistelleista joukkueista. Ratkaisevilla hetkillä HJK kuitenkin oli turkulaisia terävämpi ja vei jo kuudennessa Veikkausliigaottelussa peräjälkeen voiton päästämättä maaliakaan.

Ottelu alkoi joukkueiden tarkkaillessa toistensa liikkeitä ja odottaessa mahdollisuutta iskeä. Ensimmäisen vaarallisen paikan rakensi vartin pelin jälkeen HJK, kun Kandjin näppärä kantapääsyöttö oli vapauttaa Forssellin avopaikkaan, mutta Interin puolustus ehti väliin juuri ennen viimeistelyä ja siivosi tilanteen kulmaksi. Puolen tunnin jälkeen oli Kandjin vuoro yrittää Sebastian Mannströmin tyylikkään passin halkaistessa Interin puolustuksen ja lähettäessä hyökkääjän sivulta karkuun, mutta pienestä kulmasta lähtenyt kuti kolahti tolppaan ja kimposi yli päätyrajasta. Interin vaarallisimmat tilanteet syntyivät puoliajan lopussa. Ensin kaukaa lähtenyt keskitys löysi takatolpalla vaanineen Irakli Sirbiladzen, joka pudotti pallon maalin edustalle, mutta Klubin puolustus syöksyi väliin ennen kuin kotijoukkueen hyökkääjillä oli mahdollisuus sutia peliväline kohti Michael Tørnesin vartioimaa maalia. Hetkeä myöhemmin Tørnes joutui torjuntatöihin Mika Ojalan painavan vapaapotkun painuessa kohti maalin nurkkaa. Tanskalainen sai kätensä väliin ja pallo jäi pyörimään maalin edustalle, josta puolustajat onnistuivat siivoamaan sen Interin pelaajien ulottumattomille. Vielä ennen taukoa Forssell pääsi puskemaan Lodin antaman vapaapotkun kohti maalia, mutta Interin maalivahti Magnus Bahne nappasi pallon varmasti käsiinsä.

Toisen puoliajan ensimmäinen huippuvaarallinen tilaisuus avautui kotijoukkueelle. Solomon Duah karkasi laidalta ja pääsi syöttämään pallon HJK:n maalin edustalle, josta Ojala sohi sen kohti maalia. Edessä oli kuitenkin jälleen Tørnes, joka venytti tielle alakulmaa kohti painuneeseen laukaukseen ja työnsi pallon ohi maalista. Hetkeä myöhemmin iski Klubi. Komean syöttökuvion päätteeksi Demba Savage pelattiin vapaaksi vasemmalla laidalla ja gambialainen lähetti keskityksen maalin edustalle, jossa Forssell irtosi vartijastaan maalin edustalla, kaarsi pallon lentoradalle ja ohjasi viileästi ohi Bahnen. Heti johtomaalin jälkeen seurasi Interin raivokas painostus. Tørnesin paraatipelastukset pitivät kuitenkin Klubin etumatkalla, ja puoliajan edetessä kotijoukkue väsyi avaten HJK:lle paikkoja vastahyökkäyksiin. Käännekohta nähtiin 78. minuutilla, kun Interin Kalle Kauppi repi karkaamassa olleen Oussou Konanin nuri keskialueella ja sai toisen keltaisen korttinsa myötä suihkukomennuksen. Klubilta ei kestänyt kuin muutama minuutti rankaista. Mannströmin upea syöttö lähetti Kandjin yksin läpi, tämä hassutteli Bahnen kahville ja sijoitti pallon tyhjään verkkoon. Toisesta osumasta Inter ei enää toipunut ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

Voitokkaan alun saanut kolmen ottelun vieraskiertue jatkuu sunnuntaina 8.6. HJK:n matkustaessa Pietarsaareen, jossa vastaan asettuu kello 18.30 alkaen FF Jaro.

 

FC Inter – HJK   0-2 (0-0)

(66. Forssell, 81. Kandji) 

HJK: Tørnes; Moren (47. Sorsa), Heikkinen, Heikkilä, Lehtinen (79. Lassas); Mannström, Väyrynen, Lod, Savage; Kandji, Forssell (68. Konan).

Vaihtopelaajat: Eriksson, Alho, Grönroos.

Muuta: Kuudes peräkkäinen voitto Veikkausliigassa (7 kaikissa kilpailuissa), Tørnesin kuudes peräkkäinen nollapeli Veikkausliigassa (7 kaikissa kilpailuissa), Kandjin kolmas maali peräkkäisissä otteluissa.

Katso myös ottelun videokooste: HJK TV