Otteluraportti: FC Inter-HJK 3-0

Klubi kärsi maanantaina kauden toisen tappionsa, kun FC inter kaatoi kuusi Suomen mestaruutta putkeen voittaneen HJK:n peräti 3-0.

Inter karkasi heti ottelun alussa johtoon, kun Vincent Onovo iski kotijoukkueen johtoon pelin ensimmäisestä tilanteesta. Onovo sai joukkuekavereiltaan hyvän syötön ja laukoi pallon sisäsyrjällään suoraan syötöstä ohi ruotsalaisvahti Daniel Örlundin. Turkulaisten ensimmäisen osuman tullessa pelikello näytti vasta kuudetta peliminuuttia.

HJK ei takaiskumaalista lannistunut, vaan jatkoi aktiivisti peliään. Pallo pyöri ja puolikkaita tekopaikkoja tuli riittävästi. Viimeisistä ratkaisuista puuttui kuitenkin terävyys ja Klubi ei onnistunut tasoittamaan peliä.

Inter viljeli kesken Klubin painostuksen todella vaarallisia, nopeita vastahyökkäyksiä. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua yksi vastaiskuista tuotti kulmapotkun, josta turkulaiset iskivät uudestaan. Viimeistä otteluaan ennen Saksaan siirtymistään Inter-paidassa pelannut Mika Ojala antoi kulman takatolpalle, josta Onovolla oli helppo työ siirtää isännät jo kahden maalin karkumatkalle. 2-0 lukemista poistuttiin myös tauon viettoon.

Klubi tuli tauolta hyvällä sykkeellä, mutta turkulaiset iskivät jälleen ensimmäisestä tilanteesta. Vincent Onovo viimeisteli hattutemppunsa, kun toista puoliaikaa oli ehditty pelata vasta reilut kaksi minuuttia. Jobinpostia isännille toi varttitunti myöhemmin tapahtunut loukkaantuminen. Onovo tuli pääpallotilanteesta huonosti alas ja taittoi polvensa ikävän näköisesti. Lopulta kolmen maalin Onovo jouduttiin viemään paareilla pois kentältä.

Klubilla oli toisella jaksolla paljon paikkoja kavennukseen, mutta maalintekotilanteissa puuttui edelleen terävyys. Markus Heikkisellä oli loistopaikka iskeä helsinkiläisille illan ensimmäinen kulmapotkun jälkitilanteesta, kun pallo jäi pyörimään maalinedustalle. Kapteeni Heikkisen jatko lipui kuitenkin kimmokkeen kautta maalin ohi.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Klubi kolisteli Interin maalipuita. Atom antoi vasemmalta hyvän keskityksen Demba Savagelle, joka jatkoi pienestä kulmasta suoraan ilmasta pallon Magnus Bahnen vartioiman maalin sivutolppaan. Kun Klubi ei päässyt tämän lähemmäksi, eikä Inter pystynyt lisämaalien tekoon, päädyttiin Turun Veritas Stadionilla 3-0 numeroihin.

Seuraavan kerran HJK:n esityksiä on mahdollisuus seurata maanantaina 6.7. kun Stadin derbyssä vieraana on HIFK. Helsingin valtikkaa tavoitellaan Sonera Stadiumilla kello 18.30 alkaen.

HJK: Örlund; Lampi, Heikkilä, Heikkinen, Baah; Malolo (46. Kolehmainen), Schüller; Savage, Atom, Zeneli (59. Jallow); Havenaar

Vaihdossa: Sahlgren, Moren, Sorsa, Moussi, Klinga

FC Inter-HJK 3-0 (2-0)