Otteluraportti: FC Inter – HJK 3-3 (1-1)

Vauhdikas ilta Turussa päättyi pisteiden jakoon Klubin ja Interin päätyessä 3-3 -tasapeliin jännittävässä koitoksessa. HJK johti ottelua kahdesti, mutta ei pystynyt kääntämään taistelua voitokseen. Mikael Forssellin, Sebastian Sorsan ja Demba Savagen osumat kuitenkin toivat tärkeän vierastasapelin, pitäen elossa Klubin tappiottomien otteluiden putken ja säilyttäen kaulan sarjan kärjessä kymmenessä pisteessä.

Molemmat joukkueet rakensivat jo ottelun alussa mainioita paikkoja ensimmäiselle maalille ja ensimmäistä kertaa verkot heiluivat 11. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanteesta Mika Väyrynen pääsi puskemaan roikkupallon puolustuslinjan yli ja Mikael Forssell säntäsi sijoittamaan sen tyylikkäästi ohi maalivahti Magnus Bahnen. HJK oli lähellä lisätä johtoaan puolen tunnin kohdalla, kun Oussou Konanin harhautukset purivat laidalla ja syöttö löysi Nikolai Alhon takatolpalta, mutta haltuunotto epäonnistui ja pallo kimpoili yli päätyrajasta. Hetkeä myöhemmin Inter nousi tasoihin. Kukaan ei ehtinyt laukauksen eteen ja Vincent Onovon maanuoliainen 20 metristä kimposi sisätolpan kautta maaliin. HJK rakensi vielä pari hyvää paikkaa iskeä uusi johtomaali, mutta tauolle mentiin tasalukemissa.

Tauon jälkeen otteluun tuli uutta vauhtia. Mikael Forssellilla ja Sebastian Sorsalla oli mahdollisuus viedä Klubi johtoon, mutta toisin kävi. Interin kulmapotku kaartui keskelle rangaistusaluetta ja ex-HJK Mathias Lindström puski pallon kentän kautta ylänurkkaan, vieden turkulaiset johtoon. Kauaa kotijoukkueen iloa ei kuitenkaan kestänyt. Kulman jälkitilanteesta pallo pomppi rangaistusalueen ulkopuolella päivystäneelle Sorsalle, joka pamautti puolustajan kautta pallon ohi Bahnen. Tasoituksen jälkeen ottelu aukesi entisestään maali roikkui ilmassa kentän molemmissa päissä. Lopulta 79. minuutilla Robin Lod löysi maalin edestä vapaana olleen Oussou Konanin, joka liu’uttiin nurin rangaistuspotkun arvoisesti. Demba Savage viimeisteli varmasti ja HJK johti jälleen. Taaskaan etumatka ei kuitenkaan ollut tarpeeksi suuri. Mika Ojalan keskitys putosi Blend Miftarille, joka ohjasi ohi Michael Törnesin. Voittomaalia haettiin molemmissa päissä vimmatusti viimeiseen sekuntiin saakka, mutta taululle jäivät 3-3 -lukemat.

HJK keskittyy seuraavaksi Mestarien liigaan. Kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa on kyproslainen APOEL FC, ottelu pelataan keskiviikkona Sonera Stadiumilla kello 19.00.

FC Inter – HJK   3-3 (1-1)

(11. Forssell, 64. Sorsa, 81. Savage – 33. Onovo, 62. Lindström, 83. Miftari)

HJK: Tørnes; Lampi (61. Sorsa), Moren, Heikkinen, Baah; Lassas, Väyrynen; Mannström, Konan, Alho (64. Savage); Forssell (76. Lod).

Vaihdossa: Eriksson, Tainio, Schüller, Kandji.

Muuta: 16. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa (19 kaikissa kilpailuissa).