Otteluraportti: FC Lahti – HJK 3-1 (3-1)

HJK kärsi lauantaina kauden avaustappionsa, kun FC Lahti nappasi täyden pistepotin 3-1 -voitolla kotikentällään. Samalla katkesi Klubin 22 ottelua kestänyt tappiottomien Veikkausliigapelien sarja. HJK nousi tasaisessa kamppailussa 1-0 -tappiolta tasoihin ensimmäisen puoliajan lopussa Gideon Baahin maalilla, mutta sai samantien niskaansa kylmän saavillisen Lahden pommittaessa kaksi hienoa osumaa vielä ennen taukovihellystä. Lahtelaisten maaleista vastasivat entinen HJK-puolustaja Mikko Hauhia sekä kaksi kertaa verkkoa heiluttanut Drilon Shala. Shala sai vielä ottelun lopussa mahdollisuuden viimeistellä hattutemppu rangaistuspotkusta, mutta tanskalaisvahti Michael Tørnes torjui yrityksen.

Vaikealla, poukkoilevalla alustalla pelattu ottelu sai HJK:n kannalta painajaismaisen alun. Lahden Tuco pelasi Shalan karkumatkalle Klubin puolustuksen keskeltä ja laituri sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen Tørnesin. HJK sisuuntui takaiskusta ja painoi pelin kotijoukkueen päätyyn. Mac Kandji ja Mikael Forssell pääsivät yrittämään laukaisuja rangaistusalueen kulmalta, mutta maalivahti Henrik Moisanderin maali säilyi koskemattomana. Puolen tunnin pelin jälkeen Klubia koeteltiin taas, kun Nikolai Alho sai täräyksen päähänsä ja jouduttiin vaihtamaan kentältä pois Sebastian Mannströmin astuessa tilalle oikealla laidalla. Tarkempi tieto iskun vakavuudesta selviää myöhemmissä tutkimuksissa. Kolhun jälkeen Lahti onnistui rauhoittamaan ottelun ja hidastamaan HJK:n rynnistystä. Klubi pääsi kuitenkin iskemään tasoituksen kulmapotkusta. Robin Lodin kierteinen keskitys jäi pomppimaan maalin edustalle ja palloon ensimmäisenä ehti Baah, joka tökkäsi sen maalipuiden väliin. Vain hetkeä myöhemmin Lahti kuitenkin johti taas. Hauhia prässäsi pallon pois HJK:n alueella ja sai seinän puolustuslinjan taakse. Laitapuolustaja pamautti hirvittävän pyssyn etuyläkulmaan jättäen Tørnesin voimattomaksi. Kotijoukkue ehti ennen taukovihellystä iskemään kolmannenkin osumansa. Tyylikkään kuvion päätteeksi vapaaksi rangaistusalueen rajalle unohtunut Shala pääsi pamauttamaan komean, kierteisen kudin takaylänurkkaan.

Toisen puoliajan alussa Klubi painoi pelin uudestaan Lahden maalille. Paikkoja syntyi, maaleja ei. Mika Väyrynen pääsi kahdesti kokeilemaan Moisanderia lähietäisyydeltä, mutta kuin ihmeen kaupalla pallo ei päätynyt verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin Kandji venytti ohjaamaan Baahin matalan keskityksen tolppaan ja Forssell oli askeleen myöhässä paluupallon maaliin laittamisesta. Oussou Konan ja liigadebyyttinsä tehnyt 17-vuotias Obed Malolo vaihdettiin kentälle vauhdittamaan kiriä, mutta portit Lahden maalilla pysyivät tiukasti kiinni. Lahti sai vielä ottelun viimeisillä hetkillä rangaistuspotkun Kandjin rikkeen jälkeen, mutta Tørnes koppasi tyylikkäästi Shalan keskelle tulleen yrityksen.

Kauaa ei Klubi ehdi tappiotaan murehtimaan. Jo tiistaina 22.4. edessä on kauden ensimmäinen paikalliskamppailu, kun FC Honka saapuu Sonera Stadiumille kello 18.30 alkavassa ottelussa.

FC Lahti – HJK   3-1 (3-1)

(7. Shala, 45. Hauhia, 45+. Shala – 44. Baah)

HJK: Tørnes; Lampi, Moren, Heikkilä, Baah; Heikkinen (62. Konan), Väyrynen (87. Malolo); Alho (30. Mannström), Lod, Kandji; Forssell.

Vaihdossa: Wallén, Lehtinen, Grönroos, Lassas.