Otteluraportti: FF Jaro – HJK 0-2 (0-1)

HJK:n upea voittoputki sai jälleen jatkoa sunnuntaina, kun FF Jaro kaatui kolmen ottelun vieraskiertueen toisella etapilla Pietarsaaressa 2-0 -lukemin. Klubin maaleista vastasivat jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa osunut Mac Kandji sekä lisäajan viimeisillä hetkillä lopullisen niitin iskenyt Demba Savage. Jaro tarjosi kotikentällään varteenotettavan vastustajan sarjakärjelle ja painoi ajoittain pelin vahvasti HJK:n päähän. Klubin puolustus ei kuitenkaan kovaa prässiä pelästynyt, vaan kellotti jo seitsemännen peräkkäisen Veikkausliigavoittonsa ilman päästettyä maalia. Michael Tørnesin uskomaton nollaputki on jo 711 minuuttia pitkä, eikä matkaa unkarilaismaalivahti Andreas Vilnrotterin HJK:n paidassa tekemään 882 minuuttia pitkään ennätykseenkään ole kuin kaksi ottelua.

HJK oli vaarallisimmillaan heti ottelun alussa. Riistoista syntyneet nopeat vastahyökkäykset näyttivät heti vaarallisilta, eikä kestänytkään kuin 7 minuuttia kun kotijoukkueen verkot jo pullistuivat. Lassas ja Savage riistivät pallon omalla kenttäpuoliskolla ja Savage lähetti nopeasti matkaan vasempaan laitaan valuneen Kandjin. Maaliputkessa oleva hyökkääjä jyräsi ohi puolustajan ja sijoitti pallon etukulmaan ohi maalivahti Jesse Östin. Puoliajan edetessä kotijoukkue otti pelin haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti HJK:n maalia. Jaron aggressiviinen prässääminen pani puolustuksen ahtaalle, mutta muutamaa pientä säikähdystä lukuunottamatta Klubi selvitti tilanteet eikä maalipaikkoja auennut. Paras paikka aukesi Shahdon Winchesterille, joka pääsi kokeilemaan suoraan syötöstä lähellä HJK:n maalia, mutta laukaus epäonnistui ja pomppi metritolkulla ohi Tørnesin vartioiman maalin.

Jaro löi lisää painetta toisen puoliajan alussa, mutta ei onnistunut haavoittamaan loistavasti taistellutta puolustusta. Keltaiset kortit heiluivat helteen väsyttämien pelaajien iskiessä yhteen keskikentällä ja taistelu kävi kuumana kotijoukkueen hakiessa vimmatusti tasoitusmaalia, mutta minuutti minuutilta HJK:n asemat vahvistuivat. Tunnin pelin jälkeen Robin Lod toi tuoreita jalkoja kentälle ottaessaan ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigaottelussa mahtavasti taistelleen Fredrik Lassaksen paikan keskikentällä. Jaron kiri alkoi hyytyä Klubin ottaessa uudella energialla keskikentän haltuunsa ja paikkoja alkoikin aueta toisessa päässä kenttää. Savage meinasi osua jo kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä harhauteltuaan kahville kaksi Jaron puolustajaa, mutta maalivahti Öst pääsi viimeistelyn eteen ja piti kotijoukkueen vielä pelissä mukana. Lisäajan viimeisillä hetkillä Teemu Tainion ovela nopea vapaapotku lähetti Savagen uudelleen nokikkain Östin kanssa ja tällä kertaa pallo löysi tiensä maaliin.

Voitto vei HJK:n jo 7 pisteen karkumatkalle sarjan kärjessä. Vieraskiertuetta Klubilla on jäljellä vielä yhden ottelun verran, keskiviikkona 11.6. vastassa on RoPS Rovaniemen Keskuskentällä. Kotikentälleen HJK palaa ensi viikon lauantaina 14.6., jolloin VPS saapuu Sonera Stadiumille.

FF Jaro – HJK  0-2 (0-1)

(7. Kandji, 90+. Savage)

HJK:  Tørnes; Sorsa, Heikkinen, Heikkilä, Moren; Tainio, Lassas (60. Lod), Alho (90. Mannström), Väyrynen (85. Konan), Savage; Kandji.

Vaihdossa: Eriksson, Lehtinen, Forssell.

Muuta: Seitsemäs peräkkäinen voitto Veikkausliigassa (8 kaikissa kilpailuissa), Tørnesin seitsemäs peräkkäinen nollapeli Veikkausliigassa (8 kaikissa kilpailuissa), Alhon 50. Veikkausliigaottelu, Lassaksen ensimmäinen kerta avauskokoonpanossa Veikkausliigassa, Kandjin neljäs maali peräkkäisissä otteluissa.