Otteluraportti: FK Atlantas – HJK 0-2 (0-0)

Vieraspelit Euroopassa tuntemattomia vastustajia kohtaan eivät ole koskaan helppoja. Ensimmäinen osaottelu alkoi juuri niin nihkeästi kuin saattoi pelätäkin. Suoraviivaisesti pelannut isäntäjoukkue prässäsi korkealta ja HJK ei saanut syöttöpeliään käyntiin. Koko ensijakso oli isäntien hallintaa.

Huolestuttavalta alkoi näyttää 16.minuutin kohdalla, kun Lum Rexhepi katkasi vastustajan etenemisen rangaistusalueella ja pallo ohjattiin pilkulle. Maalivahti Thomas Dähne kuitenkin aavisti vedon oikein ja torjui tärkeässä paikassa.

Taukolukemilla 0-0 paineltiin koppiin ja sieltä asteli ulos aivan eri Klubi: terävä ja keskittynyt.

Toinen puoliaika oli HJK:n hallintaa. 53.minuutilla Ville Jalasto kuljetti laidasta, syötti maalille, Atom jatkoi taaksepäin ja Alfredo Morelos iski pallon verkon perille. Kolumbian nuorisomaajoukkuen tähden “Buffalo” Moreloksen hurja maalitahti jatkui eurokentillä näyttävästi, sillä hän teki myös toisen HJK:n maalin pitkän kuljetuksen päätteeksi ja Klubille 2-0 voiton.

Kahden maalin etumatka antaa hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun, mutta ei mitään aihetta ylimielisyyteen. FK Atlantas oli vahva joukkue ja Klubi saa painaa täyden iltapuhteen torstaina kotona, jotta jatkopaikka seuraavalle kierrokselle varmistetaan. Yleisön tukea tarvitaan, tervetuloa huutamaan.

HJK – Atlantas torstaina 7.7. kello 19.00. Osta liput otteluun tästä »

Suora lähetys: ISTV, ulkomailla HJK TV

FK Atlantas – HJK 0-2 (0-0)

Maalit: Morelos 53′, Morelos 85′

Alku jähmeä. Toinen jakso parempi, vieraspeli 0-2. Kunnioitetaan tulosta. #hjk #Uelfi #YhdessäEurooppaan pic.twitter.com/zVPqcEwfny

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) June 30, 2016

.@hjkhelsinki iski kahdesti Liettuassa – Maalivahti Dähne venytyksestään: ”Aivoni sanoivat jo, etten ehdi” https://t.co/b7iZxj3SM4 #UELfi

— HS Jalkapallo (@HSfijalkapallo) June 30, 2016

Buffalo is just animal! Bravo @morelos2106 #HJK pic.twitter.com/XLODfTVqvn

— Milad (@Mee_Steezyn) June 30, 2016

Morelos ja maaginen Dähne HJK:n tukipilarit tänään. Hieno ja tärkeä voitto. Asetelmat hyvät kotipeliin #HJK #UELfi