Otteluraportti: HJK – FC Honka 3-2

HJK aloitti taipaleensa uudistuneessa Suomen Cupissa Töölössä Sonera Stadiumilla. Vieraaksi saapui täksi kaudeksi Ykköseen noussut Honka Espoosta.

Klubi lähti otteluun nuorella kokoonpanolla. Avauksessa nähtiin muun muassa 19-vuotias maalivahti Markus Uusitalo, sekä 18-vuotias Lassi Lappalainen ja 17-vuotias Saku Ylätupa. Uusista hankinnoista avaukseen marssi toppari Faith Friday Obilor.

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Klubin vasemmalla laidalla viilettänyt 18-vuotias Evans Mensah aiheutti nousuillaan ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle heti ensiminuuteilta lähtien.

Honka pääsi hätyyttelemään Uusitalon vartioimaa Klubi-maalia, kun peliä oli takana 13 minuuttia. Varman torjunnan tehnyt Uusitalo jäi tilanteeseen liukuneen Masar Ömerin taklaamaksi, ja peliin tuli lyhyt katko hoitotoimenpiteiden ajaksi. Ömerille tuomittiin tilanteesta varoitus.

Hienoisen suvantovaiheen jälkeen tapahtui, kun kellossa oli 39 minuuttia. Faith Obilor laukoi komeasti, mutta Mika Johansson venyi vedon tielle. Paluupalloon säntäsi kuitenkin ensimmäisenä Lassi Lappalainen, joka kaadettiin pilkun arvoisesti.

Pallon taakse astellut Akseli Pelvas ei jättänyt Johanssonille tilanteessa mahdollisuutta, vaan sijoitti ottelun avausosuman tarkalla laukauksella.

Tauolle siirryttiin samoissa lukemissa.

Vierasjoukkue Honka aloitti toisen puoliajan väkevästi. Painostus tuotti pari perättäistä kulmapotkua, mutta Uusitalolle asti pallo ei ikinä tullut.

Kauaa ei Hongan painostus kestänyt, kun Klubi pääsi peliin mukaan. Toinen puoliaika oli kulunut vain viisi minuuttia, kun Pelvas iski illan toisensa vieden isännät kahden maalin johtoon.

Toisen osuman jälkeen peli siirtyi selväst Klubin hallintaan. Pelvas iski jo illan kolmannensa, mutta tällä kertaa paitsion puolelta.

Erinomaisesti prässännyt HJK teki vieraiden pelinavaamisen todella vaikeaksi kerta toisensa jälkeen.

Kesken Klubin painostuksen Honka sai kulmapotkun jälkitilanteessa tulleen käsivirheen ansiosta rangaistuspotkun. Robert Ivanov kavensi tilanteen varmalla viimeistelyllä.

69. minuutin kohdalla HJK suoritti ensimmäisen vaihdon, kun viime kauden maalitykki Alfredo Morelos korvasi Lassi Lappalaisen.

Pian Klubi suoritti myös toisen vaihdon, kun pirteästi pelannut Saku Ylätupa teki tilaa edustuksessa debytoineelle 17-vuotiaalle Eetu Vertaiselle.

Heti vaihdon jälkeen Klubi joutui alivoimalle, kun Aapo Halme katseli punaista korttia toisen keltaisen kortin myötä.

84. minuutin kohdalla Morelos osoitti olevansa oivassa vedossa heti kauden alussa. Nopeaan vastaiskuun sännännyt Vertainen tarjoili oivallisen keskityksen boksiin, eikä kolumbialaisen pusku jättänyt Johanssonille toivoakaan.

Lisäajalla Honka onnistui vielä kavennuksessa, mutta lopulta 3-2 numerot säilyivät taululla päätösvihellykseen asti.

HJK jatkaa Cup-taivaltaan torstaina 2.2.2017, kun se kohtaa Gnistanin Talin jalkapallohallissa kello 17:00.