Otteluraportti: HJK – FC Inter 2-0 (0-0)

Yksi liigadebyytti, kaksi paluuta, kaksi komeaa maalia ja kolme tärkeää pistettä. Siinä HJK:n saldo keskiviikkoillan kamppailusta FC Interiä vastaan. Nikolai Alhon ja Mikael Forssellin upeat laukaukset toisella puoliajalla toivat 2-0 -voiton ja kasvattivat HJK:n kaulan sarjan kärjessä jo seitsemään pisteeseen. Suuressa roolissa olivat myös paluumuuttajat, kaksi maalia syöttänyt Erfan Zeneli ja keskikentällä urakoinut Joel Perovuo, sekä Veikkausliigadebyyttinsä maalilla tehnyt ja heti nollapelin pitänyt Saku Eriksson.

Helpoksi vieraat eivät ottelua tehneet. Klubin nopeat hyökkäykset olivat alusta asti vaarallisia, mutta Inter pystyi pitämään ottelua kontrollissaan ja organisoitu puolustus osoittautui vaikeaksi ohitettavaksi. Erfan Zenelin kikat vasemmalla laidalla purivat pariin otteeseen, mutta HJK:n laukaukset lähtivät vaikeista paikoista eivätkä pakottaneet maalivahti Jere Koposta elämää suurempiin torjuntoihin. Lähimmäs maalitilin avaamista pääsikin oikeastaan Inter. Puolen tunnin kohdalla korkea pallo jäi kimpoilemaan Klubin rangaistusalueen lähelle ja erikoistilanteeseen noussut toppari Juuso Hämäläinen onnistui sutaisemaan pelivälineen kohti alanurkkaa. Pallo vieri kuitenkin HJK:n onneksi tolppaan ja ohi maalista. Vielä viime minuuteilla vieraiden Francis Suarezille avautui loistava paikka upottaa illan avausosuma, mutta Saku Erikssonin upea torjunta kovaan kutiin piti nollat taululla.

Toiselle puoliajalle saapui sisuuntunut HJK. Nikolai Alho vaihdettiin kentälle tuomaan vauhtia hyökkäyksiin ja Erfan Zeneli otti paikan kärjen takana. Höyry lisääntyi ja paine kasautui vieraiden päähän. Inter selvisi pommituksesta melkein 20 minuutin ajan, mutta lopulta noutaja tuli. Alhon katko hyökkäysalueella avasi mahdollisuuden vastahyökkäykseen. Pallo löysi tiensä Zenelille, joka harhautteli Interin puolustajat rangaistusalueella nippuun ja petasi pallon uudelleen Alholle, joka pyssytti sielunsa kyllyydestä etualakulmaan. Hetken osuman jälkeen näytti, ettei Inter pysyisi enää kärryissä mukana. Alholla, Demba Savagella ja Mikael Forssellilla oli kaikilla paikkansa lisätä johtoa, mutta ottelun sinettiä saatiin odottaa aina lisäajan kynnykselle saakka. Zeneli taituroi pallon Forssellille rangaistusalueen lähellä. Hyökkääjä latasi ja pamautti pallon komeassa kaaressa ylänurkkaan, jättäen maalivahti Koposen voimattomaksi.

Seuraavaksi HJK matkustaa Maarianhaminaan, jossa Suomen Cupin välierässä vastaan asettuu IFK Mariehamn lauantaina 16.8. Sen jälkeen aletaan jännittämään taas europelejä. Ensi viikon torstaina 21.8. Sonera Stadiumilla saapuu Rapid Wien Eurooppa liigan playoff-kierroksen ottelussa.

HJK – FC Inter   2-0 (0-0)

(64. Alho, 90. Forssell)

HJK: Eriksson, Sorsa (75. Lampi), Moren, Heikkilä, Baah, Lassas (45. Alho), Perovuo, Mannström (68. Savage), Lod, Zeneli, Forssell.

Vaihdossa: Wallén, Viitikko, Schüller, Kandji.

Muuta: 18. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa, Saku Erikssonin Veikkausliigadebyytti.