Otteluraportti: HJK-FC Krasnodar 0-0 agg. 1-5

HJK ja FC Krasnodar iskivät jälleen yhteen viikon tauon jälkeen, kun joukkueet päätyivät 0-0 tasatulokseen Sonera Stadiumilla. Tulos tarkoittaa sitä, että Krasnodar etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 5-1.

Toisessa osassa Klubi haastoi Krasnodarin paremmin kuin viikon takaisessa, Venäjällä pelatussa avausosassa. Pelin alku oli tunnusteleva, mutta Klubi pelasi pallon maaliin vajaan parinkymmenen minuutin jälkeen. Ousman Jallow puski Erfan Zenelin kulmapotkun verkon perukoille, mutta osuma hylättiin kevyin perustein, kun Guy Moussin katsottiin rikkoneen vastustajan maalivahti Andriy Dykania. HJK TV:n hidastuskuva osoitti, että kontaktia ei ollut ja Klubilta vietiin maali, joka olisi pitänyt hyväksyä.

Paria minuuttia myöhemmin Jallow pelattiin läpiajoon, mutta gambialaisen viimeistely meni muutamia senttejä ohi takatolpasta ja helsinkiläisten maali jäi vieläkin syntymättä. Ensimmäisen jakson aikana nähtiin vielä molemmissa päädyissä hyviä tilanteita, mutta maalivahdit Dykan ja Klubin maalilla pelannut Thomas Dähne venyivät hyviin pelastuksiin kerta toisensa jälkeen.

Toisen puoliajan alkuun pelin ote alkoi siirtyä pois avauspuolikasta hallinneelta Klubilta ja venäläiset vierailijat ottivat pelin hallintaansa. Paikkoja nähtiin Klubin päädyssä tasaiseen tahtiin, mutta loisto-ottelun pelannut Dähne nollasi venäläisten kaikki yritykset.

Viimeisen kympin aikana Markus Heikkiselle pelattiin kaksi hyvää tilannetta, mutta Klubikippari ei saanut erikoistilanteista syntyneistä paikoista palloa verkkoon ja lopulta peli päättyi 0-0 lukemiin.

Klubin europelit päättyivät siis yhteismaalein 1-5 koettuun tappioon Krasnodarille. Tämän kauden europeleistä tullaan muistamaan varmasti pitkään niukkaakin niukempi tappio Astanalle Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella. Viime sekunneille lohkovaiheen varmistavassa jatkopaikassa kiinni ollut Klubi nöyrtyi lopulta Mestarien liigan lohkovaiheeseen asti edenneille kazakstanilaisille yhteismaalein 4-3.

Vaikka pettymys on päällimmäisenä mielessä, oli HJK:n europeleissä paljon positiivistakin katsottavaa. Maaliverkot venyivät yhteensä kahdeksan kertaa kuudessa ottelussa ja selvästi isompia seuroja haastettiin tosissaan ja päästiin lähelle toista peräkkäistä lohkovaiheen paikkaa.

Nyt Klubin keskittyminen siirtyy sataprosenttisesti Veikkausliigan kiihtyvään mestaruustaistoon, jolla taattaisiin europelien jatkuminen myös ensi kaudella. Klubin urakka jatkuu jo sunnuntaina, jolloin vieraskentällä on vastassa Ilves.

HJK: Dähne; Peiponen, Ojala (64. Heikkinen), Heikkilä, Lehtinen; Moussi, Schüller; Mendy, Klinga (77. Lingman), Zeneli; Jallow (68. Atom)

Vaihdossa: Örlund, Kolehmainen, Malolo

HJK-FC Krasnodar 0-0 agg. 1-5