Otteluraportti: HJK-FC KTP 2-1 (1-0)

HJK katkaisi voitottomien ottelunsa putken Veikkausliigassa, kun se kaatoi dramaattisten vaiheiden jälkeen KTP:n 2-1. Voittomaalista vastasi lisäajan viimeisillä hetkillä Ousman Jallow, joka upotti rangaistuspotkun verkon perukoille.

Klubi tuli vahvasti ottelun alkuun ja siirtyi johtoon jo kuuden minuutin kohdalla. Matti Klinga oli pääsemässä läpi, kun Jordi Van Gelderen kampitti kymppipaikalla pelanneen nuorukaisen ja Klubille tuomittiin vapaapotku noin 30 metristä. Erfan Zeneli pommitti uskomattoman vaparin etukulmasta sisään ja vei Klubin 1-0 johtoon kauden seitsemännellä maalillaan.

HJK oli alussa todella vahva ja tilanteita syntyi kotkalaisten päätyyn kuin liukuhihnalta. Jallow kolisutteli jo ylärimaakin, kun hänen puskunsa kosahti poikkipuuhun Zenelin kulmapotkusta tulleeseen keskitykseen.

Myös KTP pääsi lähelle maalintekoa avausjakson aikana. Kotkalaisten kuntokäyrä oli ottelun ajan nouseva ja keltapaidat pääsivät otteluun paremmin mukaan, mitä pidemmälle peli eteni. Ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu reilu puoli tuntia, kun Giorgi Ositashvili nousi korkeimmalle hyvin pelanneen Felipe Aspegrenin keskitykseen ja puski Jallow’n tavoin pallon ylärimaan. Kun kumpikaan joukkue ei saanut paikoistaan palloa maaliin, poistuttiin tauon viettoon 1-0 lukemissa.

Kotkalaiset tulivat vahvasti toiselle jaksolle. Tamas Gruborovics toi KTP:n tasoihin satumaisen kauniilla vapaapotkuosumalla. Gruborovicsin vajaasta 30 metristä lähtenyt vapari painui aivan Daniel Örlundin vartioiman HJK-maalin oikeaan yläkulmaan, puntit tasan ja peli 1-1.

Kotkalaiset löivät tasoituksensa jälkeen hyvin painetta Klubin maalille, mutta eivät saaneet palkintoa toista kertaa maalin muodossa. Kun KTP ei käyttänyt etsikkoaikaansa hyväkseen, otti HJK pelin komennon haltuunsa.

Viimeisen vartin aikana HJK loi käsittämättömän määrän huippupaikkoja. Kovassa vauhdissa olleet Matti Klinga ja Demba Savage rakentelivat maalipaikan toisensa perään ja HJK:n johtomaali roikkui pitkän aikaa ilmassa. Kun maalia ei saatu millään aikaiseksi alkoi toivo jo kuolemaan. Lisäaikaa tuli neljä minuuttia ja aivan yliajan viimeisillä sekunneilla Van Gelderen kaatoi Jallow’n rangaistusalueella ja erotuomari Mikko Mörö vihelsi pilliinsä rankkarin merkiksi. Jallow upotti itse pilkun takuuvarmasti oikeaan kulmaan ja Klubi varmisti itselleen todella tärkeät kolme pistettä.

HJK:n seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 29.7. kello 19.00 Sonera Stadiumilla. Tuolloin Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa on vastassa kazakstanilainen FC Astana. Osta liput ajoissa tästä >>

HJK: Örlund; Sorsa, Moren, Heikkilä, Peiponen; Moussi, Kolehmainen; Savage (84. Mendy), Klinga, Zeneli (63. Havenaar); Jallow

Vaihdossa: Sahlgren, Lehtinen, Halme, Malolo, Lingman

HJK-KTP 2-1 (1-0)

(6′ Zeneli 90+5′ Jallow rp. – 48′ Gruborovics)