Otteluraportti: HJK-FC Lahti 1-0 (1-0)

HJK nappasi keskiviikkoiltana tärkeät kolme pistettä, kun Sonera Stadiumilla vieraissa ollut FC Lahti kaatui viihdyttävän ottelun jälkeen 1-0. HJK:n voittomaalista vastasi viime aikoina hyvässä vireessä ollut Ousman Jallow vapaapotkun jälkitilanteesta.

Klubi aloitti ottelun vahvasti ja kovaa kyytiä oikealta laidaltaan tullut Formose Mendy oli alituinen riesa lahtelaisten puolustukselle. Mendyn kanssa koko ottelun ajan paljon vääntänyt Mikko Hauhia jäi jatkuvasti kakkoseksi guineabissaulaisen taskuraketin kanssa. Oikeana laitapuolustajana pelannut Roni Peiponen pelasi jälleen todella hienosti ja hänen nousuistaan rakentui monta hyvää tilannetta.

Lopulta Klubin paine palkittiin reilun puolen tunnin kohdalla, kun Zenelin vapaapotku löysi boksissa vapaana olleen Jallow’n. Jallow puski pallon kohti Lahti-vahti Henrik Moisanderia, joka torjui pallon vaivoin eteensä. Irtopallo kimposi takaisin gambialaiselle, joka kirjaimillisesti rymisteli pallon verkkoihin ja siirsi isännät johtoon.

Viisi minuuttia ennen taukoa Klubilla oli hyvät tilanteet mennä jo kahden maalin karkumatkalle, mutta ensin Atomin nerokas nostoyritys lipui hieman maalin yli ja heti perään Moisander venytti upeasti Mendyn hyvän laukauksen tielle.

Lahtelaiset tulivat pukusuojista tauon jälkeen uudella asenteella kentälle ja sinivalkoisilla olikin täysi työ pitää mustapaitaiset ”Kuhnurit” poissa maalinteosta. Lahden painostuksesta seurasi suuri määrä erikoistilanteita, jotka HJK:n puolustus onnistui kuitenkin selvittämään.

Klubin jo entuudestaan suuri sairastupa sai uuden nimen listoilleen, kun tunnin kohdalla kentälle vaihdettu Sebastian Sorsa loukkaantui. Epäonninen puolustaja ehti olla kentällä vain pari minuuttia ennen loukkaantumistaan. Lopulta Sorsan tilalle vaihdettiin Matti Klinga, joten HJK:lla kului kaksi vaihtoa kahteen minuuttiin.

Ottelun erotuomari Petri Viljanen kadotti ottelun viimeisen parinkymmenen minuutin aikana otettaan pelissä ja tunteet alkoivat kuumenemaan puolin jos toisin. Kortteja nousi viimeisen kympin aikana useita kappaleita, kun Viljanen yritti palauttaa ottelua hallintaansa keltaisten korttien avulla.

Lisäaikaa oli takana jo yli viisi minuuttia, kun FC Lahdelle aukesi loistopaikka. Kulmapotkun jälkeen pallo jäi pyörimään HJK:n rangaistusalueelle ja kimpoili lopulta viiden metrin viivalle. Kolme Lahden pelaajaa syöksyi palloa kohti ja lopulta pallo puskettiin kohti Daniel Örlundin vartioimaa maalia. Örlund venytti mahtavaan torjuntaan ja pelasti kotijoukkueen tukalasta tilanteesta. Ruotsalaisvahdin torjunnan ja Jallow’n maali siivittivät lopulta Klubin todella arvokkaaseen voittoon.

HJK: Örlund; Peiponen, Heikkilä, Heikkinen, Baah;