Otteluraportti: HJK-FC Lahti 1-1 (0-1)

Klubi ja Lahti pelasivat Talin hallissa kiivaan ja vauhdikkaan Liigacupin ottelun, joka päätyi lopulta 1-1 tasatulokseen. Lahtelaiset olivat pitkään kiinni voitossa Kalle Multasen osumalla, mutta Atom toi HJK:n lopussa tasoihin upealla laukauksellaan.

Lahti vei hienokseltaan ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja onnistui tuottamaan HJK:lle hyvällä prässipelaamisellaan vaikeuksia etenkin pelinavausvaiheissa. Vaikka Lahti ensimmäisellä nelivitosella maalin onnistuikin iskemään, ei vieraidenkaan hyökkäyspelaaminen ollut alati vaarallista. Santeri Hostikan hyvästä keskityksestä johtomaalin puskeneen Multasen maaliin johtanut tilanne olikin lahtelaisten vaarallisin tilanne ensimmäisellä jaksolla. Maalia lukuun ottamatta HJK puolusti etenkin oman rangaistusalueensa läheisyydessä todella aggressiivisesti.

Toisella jaksolla HJK tuli selvästi raikkaammalla jalalla liikenteeseen ja sai heti jakson alkajaisiksi rakennettua hyviä tilanteita “Kuhnureiden” maalille. Lahden kokenut topparipari Jani Tanska – Pyry Kärkkäinen kuitenkin hoiti oman tonttinsa moitteettomasti ja Klubi sai jäädä nuolemaan näppejään kerta toisensa jälkeen.

70. minuutin kohdalla peli kääntyi yhä enemmän Klubin haltuun ja varsinkin vaihdosta tullut Nikolai Alho oli todella vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Alho meni heittämällä ohi vastustajista ja loi hyvillä syötöillään monta keskityspaikkaa myös joukkuekavereilleen.

Lopulta peli kuitenkin tasottui japanilaisvelho Atomin jalasta. Atom sai Vincent Onovon puskeman pallon itselleen ja parin kosketuksen jälkeen lähti paristakymmenestä metristä jäätävä kuti kohti takanurkkaa. Lahtelaisten maalilla hyvin esiintynyt Miikka Mujunen ei voinut Atomin kudille mitään, vaan laukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan ja Klubi tuli kuin tulikin tasoihin.

Erityismaininnan ansaitsee puolustuksessa 90 minuuttia pelannut Ivan Tatomirovic. Serbitoppari liittyi HJK:n joukkueeseen vasta keskiviikkona ja oli ehtinyt osallistui vain yksiin harjoituksiin ennen perjantain Lahti-ottelua. Tatomirovic esiintyi kentällä koko ottelun ajan erittäin rauhallisesti ja varmasti.

Lahti jatkaa Liigacupin B-lohkon kärjessä, mutta se on pelannut jo peräti neljä ottelua. Pisteitä lahtelaisilla on kahden voiton ja kahden tasapelin myötä kahdeksan. Klubi on kahden pelatun ottelun jälkeen onnistunut keräämään neljä pistettä.

HJK:n seuraava kotiottelu pelataan jo tulevana tiistaina, kun Stadin derbyssä on vastassa HIFK. Kutkuttavat asetelmat omaava taisto ei tule jättämään ketään kylmäksi. Ottelu pelataan Talissa tiistaina 9.2. kello 17.00. HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HJK: Dähne; Sorsa (65. Halme), Järvenpää, Tatomirovic, Taiwo;
Klinga, Dahlström (65. Malolo); Lingman (68. Alho), Ylätupa (46.